Internacional

Futbol internacional

La missió d’Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic aterra als LA Galaxy disposat a retrobar-se com a futbolista després de la greu lesió al genoll que va tenir fa gairebé un any

“El llegat que m’agradaria deixar aquí és que vaig arribar, vaig conquerir i vaig marxar”, va dir l’ariet de 36 anys en la seva presentació

“Necessito jugar i vull jugar; estic afamat de futbol”, va assegurar el punta suec

“El llegat que m’agradaria deixar aquí és que vaig arribar, vaig conquerir i vaig marxar.” Zlatan Ibrahimovic (Malmö, Suècia, 1981) encara no ha jugat amb els LA Galaxy, però ja deixa el seu segell als Estats Units. La flamant estrella de l’MLS és la nova atracció del campionat nord-americà que va començar fa tres setmanes. “Sé del que soc capaç. Això és una nova aventura per a mi, un nou repte. Vull conquerir els Estats Units, com he conquerit Europa”, va explicar Ibra, com sempre sense deixar ningú indiferent, en la seva posada en escena com a futbolista dels galàctics, amb qui lluirà el dorsal 9.

Deixar empremta en el soccer és el que s’ha posat entre cella i cella l’ariet de 36 anys, que va signar amb els ianquis després de rescindir el seu contracte amb el Manchester United aquesta mateixa setmana. Amb els red devils havia tingut molt poc protagonisme aquesta campanya, un cop superada la lesió al lligament encreuat anterior del genoll dret que es va fer l’abril passat i José Mourinho ja havia advertit que el suec marxaria a final de temporada. “Està sent difícil per a ell. Si està lesionat? No, no ho està. Se sent preparat i convençut per jugar i ajudar els seus companys? Tampoc”, va explicar recentment el preparador lusità justificant l’absència del punta, que des del 26 de desembre no juga un partit.

L’adeu d’Ibra però, programat per a l’estiu, s’ha avançat. Ara, el futbolista, que acumula 89 dies sense vestir-se de curt, només pensa a competir, li cal rodatge per afinar-se i recuperar la millor versió. “M’estic entrenant molt, perquè m’estic exigint tornar com estava abans. Necessito jugar i vull jugar, sento que tinc molt per donar. Estic afamat de futbol”, va dir. El proper partit dels LA Galaxy és el proper 31 de març contra els LAFC, un duel en què Ibrahimovic podria estrenar-se. “La gent amb qui hem parlat ens ha dit que està bé físicament”, va afirmar l’entrenador del conjunt nord-americà, l’alemany Sigi Schmid. “La nostra prioritat serà posar -lo en el moment adequat i no precipitar-nos i exposar-lo al risc de lesió”, va aclarir el tècnic, satisfet amb la nova incorporació: “És un jugador que ha guanyat títols a tot arreu. És un guanyador, forma part del seu ADN.”

També al vestidor l’esperen amb els braços oberts: “Pot fer meravelles, és un dels millors del món. És cert que ha tingut una lesió greu, però estic segur que triomfarà aquí”, va indicar Jonathan dos Santos, un dels jugadors de l’equip, amb qui va coincidir al Barça. Als Galaxy, a més de Jona, Ibrahimovic compartirà vestidor amb el germà d’aquest, Giovanni dos Santos; el davanter noruec Ola Kamara; el veterà lateral esquerre anglès, Ashley Cole; l’extrem francès Romain Alessandrini; i el central francès exintegrant de l’Espanyol, Mickael Ciani, entre d’altres.

El mundial, a l’horitzó

Les especulacions sobre un possible retorn d’Ibra a la selecció de Suècia per al mundial de Rússia s’han succeït en els darrers mesos. El davanter s’ho pren amb calma, primer vol trobar-se bé sobre la gespa amb els Galaxy i després pensar en la cita mundialista. “Pas a pas”, va dir el futbolista, que segons va assegurar Sports Illustrated, s’ha rebaixat el sou ostensiblement per jugar a l’MLS. Segons la publicació, cobrarà 1,2 milions d’euros per temporada ja que l’entitat de Los Angeles no li podia pagar més a causa de les restriccions salarials que imposa la lliga nord-americana, i, de moment, aquest serà el seu sou.

Les dades
9
Dorsal
que lluirà Ibrahimovic a la samarreta dels LA Galaxy amb els quals va ser oficialitzat divendres i podria debutar el proper dia 31
8
Samarretes
ha vestit el suec com a professional abans d’aterrar als EUA: Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barça, Milan, PSG i Manchester United
89
Dies sense jugar
porta el punta de Malmö; el seu últim partit el va disputar el 26 de desembre a Old Trafford en un duel que va enfrontar el Manchester United amb el Burnley (2-2)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)