Internacional

La final de Mbappé i el VAR

Copa de la lliga. El PSG acaba campió contra el Mònaco impulsat per les fogonades del jove atacant, a l’origen dels tres gols. El videoarbitratge, protagonista

PARÍS SG 3 MÒNACO 0

PARÍS SAINT-GERMAIN:Trapp, Dani Alves, Thiago Silva, Kimpembe, Yuri Berchiche, Rabiot, Verratti (Lo Celso, 70’), Draxler (Lass Diarra, 81’), Di María (Pastore, 52’), Mbappé i Cavani.MÒNACO:Subasic, Sidibé, Glik, Jemerson, Raggi, Moutinho (Ghezzal, 80’), Fabinho, Rony Lopes, Rony Lopes (Diakhaby, 73’), Tielemans (Jovetic, 46’) i Falcao.GOLS:1-0 (8’) Cavani (p.). 2-0 (21’) Di María. 3-0 (85’) Cavani.ÀRBITRE:Clement Turpin. Grogues a Glik, Falcao i Raggi.

L’hegemonia del París Saint-Germain a França no es discuteix. Amb l’excepció del Mònaco el curs passat, que va ser capaç d’arrabassar-li la lliga, en els últims anys l’equip parisenc és absolut dominador i ahir va tornar a fer gala d’aquest paper golejant (3-0) el Mònaco, precisament, per convertir-se per cinquena vegada consecutiva en campió de la copa de la lliga.

En la final, disputada al Matmut-Atlantique de Bordeus, va enlluernar per sobre de tots un futbolista, Kylian Mbappé, que tot i no marcar va ser el més determinant sobre la gespa. No va tenir pietat el jove atacant de 19 anys del seu exequip, al qual va destrossar amb tres fogonades –un penal provocat i dues assistències– que van originar els tres gols del conjunt dirigit per Unai Emery. La primera irrupció va ser aviat, amb un eslàlom marca de la casa amb el qual va deixar enrere rivals i va provocar la pena màxima, validada pel VAR, que va obrir el marcador mitjançant Cavani. Poc després va tornar a aparèixer l’internacional francès, comandant un contraatac amb rapidesa vertiginosa i filtrant una sensacional passada a l’espai per a Di María, que no va perdonar davant Subasic.

Mentrestant, no va poder escurçar distàncies l’equip monegasc, encara que va disposar de clares ocasions per fer-ho i, fins i tot, va veure com el VAR li denegava un gol de Falcao que ja havia estat celebrat. En el segon temps, però, no va oferir resposta el conjunt orientat per Leonardo Jardim, i al tram final Cavani, culminant una nova jugada individual de Mbappé, va completar el seu doblet i va sentenciar.

Controvèrsia amb el VAR

El videoarbitratge va ser decisiu, tot i això farà parlar. En les dues accions en què va actuar va ser molt lent. En l’acció del primer penal, inicialment l’àrbitre el va assenyalar, després se’n va desdir i finalment va acabant-lo decretant mirant el vídeo, perdent uns cinc minuts en la decisió. L’altra intervenció de la tecnologia va ser en el gol anul·lat a Falcao i també es va trigar una eternitat per saber-se si valia. De fet, tots dos equips ja estaven situats als seus respectius camps, preparats per a la sacada des del mig del camp, quan el col·legiat, a instàncies dels assistents del VAR, va anul·lar la diana per fora de joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)