1a divisió

Un somni cada cop més efímer

1a divisió. Perjudicat per una decisió polèmica i per l’habitual falta d’encert, la versió més convincent del Deportivo al Wanda tampoc va ser suficient per evitar una altra derrota que l’acosta al descens

El Deportivo no aixeca el vol i cada cop és més a prop del precipici. Tot i mostrar al Wanda Metropolitano la versió més convincent des de l’arribada de Clarence Seedorf, el conjunt gallec va veure’s durament penalitzat per un discutible penal però sobretot per una alarmant falta de punteria que, si molt no canvia, l’enviarà irremeiablement al pou de segona. “Nosaltres continuem creient, tan sols les matemàtiques ens faran llançar la tovallola”, expressava el tècnic holandès, encara sense estrenar el seu caseller de victòries després de sumar quatre empats i quatre derrotes en vuit jornades, sis de les quals sense veure porteria.

Plantant cara a tot un Atlético des del xiulet inicial, el Deportivo va exhibir al Wanda una personalitat i dedicació sobre la gespa com no es recordava des de fa moltes jornades, combinant minuts de bon futbol contra un Atlético incapaç de superar el mur visitant. Guiat per la clarividència i la bona lectura de joc de Çolak i deixant de banda el guió habitual de jugar la pilota en llarg, els gallecs van competir i van ser capaços de generar més ocasions de gol que el seu rival, però una vegada més es van tornar a quedar sense el premi dels punts i amb la sensació d’endur-se un triomf moral que, a aquestes altures, s’albira del tot insuficient per a les aspiracions del Dépor. “L’equip va donar la cara i va buscar l’empat fins al final del partit. Si juguem així aconseguirem bastants punts, però no podem viure de sensacions i hem d’obtenir resultats”, insistia el capità Mosquera.

A vuit punts de la salvació més el goal average respecte del Llevant quan falten vuit jornades per al final del campionat, ja són quinze partits seguits –rècord històric del club– sense conèixer la victòria els que acumula el Deportivo, l’equip més golejat de la categoria (61 gols en 30 jornades) i el quart menys golejador. “Venir aquí i crear tantes ocasions té molt de mèrit, tot i que el mèrit val poc perquè el que compta són els punts. Ja sabem com funciona això, l’important és el resultat.” “Continua faltant el gol, en el futbol s’han de fer gols per guanyar.” El Deportivo s’aferra a una salvació cada cop més llunyana.

LA FRASE

Nosaltres continuem creient, tan sols les matemàtiques ens faran llançar la tovallola
Clarence Seedorf
entrenador del deportivo

LA DADA

15
jornades
consecutives sense vèncer acumula el Deportivo, la pitjor ratxa en la història del conjunt gallec
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)