Internacional

“L’escut no es toca”

Europa League. Un sector de l’afició de l’Atlético va mostrar contra el Deportivo el seu descontentament pel disseny del nou escut, i va demanar el retorn de l’antiga ensenya. “Entenc les protestes”, defensa Gabi

Quarts de final

Anada

RB Leipzig - Ol. Marsella

21.05 h (beIN)

Arsenal - CSKA

21.05 h (beIN)

Atlético - Sporting CP

21.05 h (beIN)

Lazio - Salzburg

21.05 h (beIN)

La tornada de les eliminatòries es disputarà la setmana vinent, el dijous dia 12 d’abril.

Amb una filosofia basada en la tenacitat i l’esforç, l’arribada del Cholo Simeone a finals del 2011 va permetre a l’Atlético demostrar que hi havia vida al final del túnel. Un precepte que el preparador argentí va aconseguir traslladar des del primer dia a jugadors, club i afició i que va acabar traduint-se en la construcció d’un projecte ambiciós i reeixit. Una estabilitat que, uns anys després, ha acabat comportant nous canvis en el camí de l’entitat colchonera. El més important, el trasllat per quarta vegada en els seus 114 anys d’història a un nou estadi lluny de la riba del Manzanares. Així, aprofitant la presentació de l’anunci del nom del nou estadi a finals del 2016, el club presidit per Miguel Ángel Gil Marín va sorprendre propis i estranys presentant un nou escut.

Una evolució moderna de l’ensenya que ha acompanyat el club en els últims anys i que ha generat una enorme polseguera en els darrers dies entre una part de la massa social de l’entitat. Així, en el minut 12 del partit contra el Deportivo, el grup ultra del Frente Atlético va cantar a l’uníson “l’escut no es toca”.

Un càntic repetit un parell de cops més al llarg dels 90 minuts i que va ser seguit per una part de la resta d’aficionats presents al Wanda Metropolitano. “Entenc les protestes pel fet que hi ha hagut molts canvis junts, amb el nou escut, l’estadi... Al final la gent no s’identifica amb res. A l’afició se l’ha d’escoltar, donar-li suport i sobretot ajudar-la. Entre l’aficionat, el club i l’equip sempre ha existit una unió i entre tots es pot arribar a una entesa per ser feliços en el club de la nostra vida”, va declarar Gabi al final del partit.

Un missatge per calmar els ànims de part del veterà capità de l’equip colchonero que contrasta amb el que el mateix migcampista va donar fa un any i mig, quan, amb motiu de la presentació del nou escut, va afirmar el següent: “Evoluciona una mica en la manera de veure les coses, però continua mantenint tot el necessari perquè ens hi identifiquem.” Coincidint amb la darrera aturada pels compromisos de seleccions, els organitzadors d’aquest grup d’animació, que afirmen que se senten “legitimats per sol·licitar el retorn a l’escut antic”, van fer una crida a les xarxes per protestar pel nou símbol del conjunt colchonero. Fins avui, la iniciativa ha recollit 27.000 signatures amb l’objectiu de recuperar l’antic escut. “Per què ara? Quan es va anunciar el canvi d’escut ja va haver-hi mobilitzacions per part nostra. L’assumpte, però, va quedar aturat per no perjudicar l’equip al final de la temporada. Després va arribar l’estiu i qualsevol mobilització seria estèril; tot i això, vam fer saber al club la nostra posició pràcticament cada dia”, deia el comunicat del Frente Atlético per justificar els motius que els han dut a protestar ara pel nou escut i no en el moment de la seva presentació.

Possibles alternatives

En aquest sentit, una de les solucions que proposa aquest grup d’animació és que una de les tres equipacions de la temporada que ve dugui l’escut antic, una opció que permetria a “tothom sentir-se còmode”, o bé que els 120.000 socis votin respecte a aquesta qüestió i així “garantir que la decisió serà la correcta”.

En tot cas, la polèmica continua ben viva. Ahir mateix, diversos membres del grup radical van acudir a l’entrenament del primer equip exhibint una pancarta que deia “Visc pel teu escut, és un sentiment” i corejant el nom de Gabi.

Tanmateix, el Frente Atlético va anunciar que amb motiu del duel que l’Atlético disputarà aquest vespre (21.05 h) contra l’Sporting CP, corresponent a l’anada dels quarts de final de l’Europa League, repartirà als voltants del Wanda Metropolitano 10.000 adhesius amb el missatge “El nostre escut”. El debat està servit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)