Internacional

“Crec en el meu equip”

Champions League. Després de la desfeta a Anfield, al Manchester City li queda aferrar-se a l’èpica. Només dos equips han aixecat tres gols de diferència a la tornada

Cop dur el que van encaixar Pep Guardiola i el seu Manchester City dimecres a Anfield. L’equip citizen va perdre de forma contundent (3-0) contra el Liverpool, un resultat que l’allunya de les semifinals i, com va passar-li el curs passat, de competir per la Champions League. Aleshores va ser el Mònaco, en els vuitens de final, que va remuntar als sky blues l’avantatge (5-3) que havien assolit en l’anada per acabar-los eliminant a l’estadi Lluís II (3-1), i ara, als de Manchester, víctimes d’aquella remuntada, els toca intentar ser a l’altra banda i ser els protagonistes en aquesta ocasió. El repte és més difícil, ja que no són dues dianes les que han de remuntar, sinó tres. “Crec absolutament en el meu equip. M’han mostrat coses molt bones durant tota la temporada”, va explicar Guardiola dimarts a la sala de premsa a la fi del matx. “Tenim 90 minuts més i ho intentarem”, va dir el de Santpedor.

La gesta seria de dimensions siderals. I és que en la Champions League –des que la competició es denomina així, a partir del curs 1992/93– només dos equips han aconseguit classificar-se després de perdre per una diferència de tres gols com a mínim en l’anada. Un és el Deportivo, fa 14 anys, capaç de superar el Milan després de perdre (4-1) en el primer assalt disputat a San Siro i imposar-se a Riazor (4-0). L’altre és el Barça, que encara la va fer més grossa amb la remuntada de la campanya passada contra el PSG; els blaugrana van ser apallissats (4-0) al Parc dels Prínceps i al Camp Nou van completar una increïble golejada (6-1) per passar l’eliminatòria. “En aquesta sala, crec que ningú pensa que podem passar de fase, excepte qui us està parlant”, va indicar Guardiola, que, en calent, va desgranar la recepta: “Hem d’anar molt a l’emotivitat. Ho tenim perdut, ningú hi creu exteriorment. Intentarem que internament hi puguem creure. Està tot perdut i és una qüestió de donar-ho tot fins al final.”

Abans, la Premier

I amb la remuntada a l’horitzó, demà el City té una oportunitat d’or per llepar-se les ferides i carregar-se de moral. El conjunt orientat per Guardiola es proclamarà campió de lliga si s’imposa a l’Etihad, davant la seva afició, al Manchester United, el seu rival ciutadà, en un derbi que pot ser històric.

4 GOLS DE DESAVANTATGE
París SG - Barça 4-0
Barça- París SG 6-1
Vuitens de final (2016/17)
3 GOLS DE DESAVANTATGE
Milan -Deportivo 4-1
Deportivo- Milan 4-0
Quarts de final (2003/04)
2 GOLS DE DESAVANTATGE
Chelsea - Barça 3-1
Barça - Chelsea 5-1
Quarts de final (1999/00)
Real Madrid - Mònaco 4-2
Mònaco - Real Madrid 3-1
Quarts de final (2003/04)
Nàpols - Chelsea 3-1
Chelsea - Nàpols 4-1
Vuitens de final (2011/12)
Milan - Barça 2-0
Barça - Milan 4-0
Vuitens de final (2012/13)
Olympiacòs- Man. United 2-0
Man. United- Olympiacòs 3-0
Vuitens de final (2013/14)
París SG - Chelsea 3-1
Chelsea - París SG 2-0
Quarts de final (2013/14)
Porto - Bayern 3-1
Bayern - Porto 6-1
Quarts de final (2015/16)
Wolfsburg - Real Madrid 2-0
Real Madrid - Wolfsburg 3-0
Vuitens de final (2015/16)
Man. City - Mònaco 5-3
Mònaco - Man. City 3-1
Vuitens de final (2016/17) *Eliminatòries corresponents a la Champions League.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)