1a divisió

Un passadís a l’horitzó

1a divisió. El Madrid i l’Atlético s’enfronten en un derbi en què només l’equip ‘colchonero’ conserva una petita esperança de competir el títol de lliga al Barça

Amb l’aterratge de Diego Pablo Simeone els derbis madrilenys han recuperat la litúrgia d’antany. El preparador argentí, que va agafar les regnes del conjunt roig-i-blanc fa sis anys, a més de fer de l’equip un dels millors d’Europa, va aconseguir acostar-se als gegants de la lliga, als quals va arrabassar el títol de lliga una vegada (2013/14), i, conseqüentment, els duels entre madrilenys, que s’havien convertit en habituals passejos per al Madrid, van igualar-se. La Champions, en què els blancs li han guanyat dues finals i els van eliminar en unes semifinals, són la creu dels colchoneros, que sí que són dominadors a la lliga. De fet, en el campionat regular, dels últims quatre derbis jugats al Santiago Bernabéu, on avui tots dos equips es veuen les cares, tres han estat per a l’Atlético i l’altre va acabar en empat.

El duel d’aquesta tarda a Chamartín però, es presenta un xic descafeïnat ja que el lideratge indiscutible del Barça, a dotze punts del segon, l’Atlético, fa que els dos equips tinguin el títol molt lluny. Els roig-i-blancs mantenen esperances. “L’únic que em passa pel cap, potser perquè soc massa entusiasta o massa il·lús, és seguir acostant-nos al Barcelona. No penso en una altra cosa”, va manifestar ahir Simeone. El Madrid, per contra, ho té impossible i Zidane ja va avançar esdeveniments, imaginant-se el Barça campió abans de visitar el Camp Nou d’aquí un mes, una conjuntura morbosa que es podria accelerar si el Madrid derrota l’Atlético avui. “No farem el passadís al Barça”, va sentenciar el tècnic francès. “Com que m’ho tornareu a demanar ja us he donat la resposta. És la meva decisió. No es farà i ja està. El Barça va trencar aquesta tradició”, va explicar Zidane en referència al clàssic del 23 de desembre en què els blaugrana no van fer el passadís al Madrid, vencedor del mundial de clubs.

Amb el passadís –que no serà– a l’horitzó, és tarda de derbi a Madrid, anticipat d’elogis mutus: “L’Atlético mereix ser segon”, va dir Zidane. “El Madrid té la millor plantilla del món”, va assegurar Simeone.

És la meva decisió. No es farà i ja està. El Barça va trencar aquesta tradició i ja no existeix
Zinédine Zidane
TÈCNIC DEL REAL MADRID

DIEGO SIMEONE

No farem el passadís al Barça. Com que m’ho tornareu a demanar ja us dono la resposta. És molt clara i no en tornaré a parlar
“L’únic que em passa pel cap és seguir-me acostant al Barça”, va dir el tècnic de l’Atlético
“L’Atlético es mereix ser segon”, va afirmar el preparador del Real Madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)