Internacional

La Premier pot esperar

Premier League. Resposta de caràcter del United, que capgira un 2-0 en el derbi i ajorna així el títol d’un City amb dues cares que ja pensa només en la Champions

La Premier haurà d’esperar per al City. Obligat a vèncer l’etern rival en el derbi de Manchester per tal de proclamar-se campió, res feia presagiar l’ajornament d’un títol que el conjunt de Pep Guardiola va fregar amb els dits. Exhibint el nivell d’excel·lència futbolística mostrat al llarg del curs, els citizens van completar una primera meitat primorosa, traduïda en dues dianes abans del minut 30 de partit. La primera, en un servei de cantonada servit per Silva que Kompany, atent a una errada de marcatge, va aprofitar per superar De Gea amb una rematada de cap a boca de canó. I, gairebé sense temps de reacció, Gundogan va signar el 2-0 i va completar una bona acció col·lectiva de l’equip local.

El domini era abassegador per part del City, que hauria pogut sentenciar el duel i la consecució del títol abans del descans, però Sterling es va despistar i va perdonar dues accions de gol clares davant de De Gea. No obstant això, la felicitat dels aficionats de l’Etihad era total: primer, per la possibilitat de celebrar el títol contra l’etern rival i, de retruc, per l’impuls moral que suposava el triomf en el descans després de la garrotada europea rebuda a mans del Liverpool dimecres passat.

El United estava tocat de mort, incapaç de donar resposta a la superioritat local al mig del camp i sense rematar una sola vegada a la porteria rival, però el pas pels vestidors va provocar un cop de timó del tot inesperat.

Resurrecció ‘red devil’

Amb l’orgull tocat i disposat a evitar la humiliació de veure l’etern rival celebrant el títol en un derbi, la reacció de l’equip de Mourinho va ser instantània, amb dues jugades gairebé seguides en què Pogba, primer superant la sortida d’Ederson i poc després rematant de cap una centrada d’Alexis, va fer emmudir l’afició local.

Amb el City frustrat i rebent el segon cop anímic en la mateixa setmana, Smalling va completar la remuntada dels red devils caçant una bona falta lateral servida novament per Alexis. L’entrada a la desesperada de De Bruyne, Gabriel Jesus i Agüero –objecte d’un clar penal no xiulat en el tram final del duel– no va fer variar el desenllaç d’un derbi amb dues cares que deixa el City amb els ànims refredats i en espera d’una nit màgica en la Champions dimarts vinent.

LES FRASES

Estem tristos, però tenim 84 punts i 30 gols a favor de diferència. Després del Liverpool ens centrarem a guanyar la lliga