Internacional

Fe als peus d’una muntanya

Champions League. Pep Guardiola apel·la a “un partit perfecte” i a la convicció per intentar revertir el 3-0 d’Anfield i ser a les semifinals: “La sola manera de fer bon futbol és ser positius”

Ha estat una setmana “difícil”, però toca aixecar-se. I no hi ha cap millor recepta en el futbol que viure amb optimisme, i encara més si la recepta que un pretén reclama creativitat i iniciativa, conceptes innegociables per a Pep Guardiola. “Per jugar un bon futbol necessites ser positiu”, insistia ahir el tècnic de Santpedor, que, després de dies dolorosos, en què ha encaixat un 3-0 a Anfield en l’anada i ha deixat escapar un match ball incomparable en la Premier League contra el Manchester United, intentarà reconciliar-se amb la temporada contra un Liverpool que el va penalitzar en l’anada amb una recepta millorada: defensant amb convicció i sent demolidor al contraatac.

“Cal que fem un partit perfecte. La muntanya és alta, però aquí som competitius. Cal generar moltes oportunitats i concedir-ne poques”, va resumir el preparador català, conscient que el seu equip haurà de ser valent però alhora delicat per evitar les temudes transicions, que tant de mal li van fer en el partit d’anada. “Quan corren a l’espai són molt ràpids, no et donen temps de fer retorns defensius, són un equip molt complicat”, va resumir Guardiola, que podrà disposar del Kun Agüero després d’haver-se absentat a Anfield.

Pendents de Salah

El Liverpool no vol aixecar els peus de terra. “Les darreres derrotes denoten que el City és humà, però igualment sabem que necessitarem exhibir la nostra millor versió”, assenyalava ahir Jürgen Klopp, que en la seva primera visita a l’est de Manchester va encaixar cinc gols. “Aquell dia la qualitat del City va ser evident.” Avui l’alemany hi tornarà per intentar arribar a les semifinals de la Champions League per segona vegada en la seva trajectòria a les banquetes (ho va aconseguir amb el Dortmund la temporada 2012/13, quan va acabar perdent la final contra el Bayern) i amb l’incògnita de si podrà disposar de la seva millor arma, un Mohamed Salah que ha fet el mateix nombre de gols que Lionel Messi en lliga (29). “No està al 100%, més a prop del sí que del no, però ho hem de valorar”, va explicar Klopp a les portes de la batalla definitiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)