1a divisió

La revolució de Paco López

1a divisió. El Llevant, que des de l’arribada del preparador valencià no coneix la derrota, té la salvació a tocar després de sumar 10 punts dels últims 12 en joc

Si molt no canvien les coses, la lluita per evitar el pou de segona no viurà les ja habituals últimes jornades d’infart en què una fina línia determina les diferències entre l’èxit i el fracàs. Una situació provocada, en gran mesura, pel gir copernicà que ha experimentat el Llevant gràcies a l’efecte López. Inicialment vist com una aposta d’urgència fins a final de temporada degut a la crisi de joc i resultats que el conjunt granota estava experimentant amb Juan Ramón López Muñiz, l’elecció del fins aleshores tècnic del filial ha permès a l’equip experimentar un canvi radical.

Agafant les regnes de la nau llevantinista en un moment delicadíssim ara fa un mes –encadenava quinze jornades sense vèncer i tenia la zona de descens a tan sols un punt–, l’arribada de Paco López ha portat la pau i la tranquil·litat a una entitat que, excepte sorpresa majúscula, es mantindrà un curs més a la màxima categoria del futbol espanyol. “Al vestidor hi havia molta alegria, s’ha celebrat el triomf com calia, perquè aquests futbolistes han patit molt i estem superant moltes dificultats, sobretot amb les lesions. Tot això demostra que som un equip competitiu que cada cop té l’objectiu més a prop, però l’important és mantenir l’equilibri”, exclamava el preparador valencià després dels tres punts agònics sumats contra un rival directe com Las Palmas.

Els comptes són clars: invicte havent sumat 10 punts de 12 possibles –tres més que en les últimes quinze jornades– i vuit punts de marge respecte del descens amb el nou entrenador; un impuls gairebé definitiu per assolir l’objectiu de la salvació.

Un èxit rotund

Deixant de banda el 4-2-3-1 del seu predecessor i apostant des del primer dia per un 4-4-2, el vestidor ha acabat interioritzant de meravella el discurs motivador de Paco López. Amb la recuperació anímica que va suposar per a l’equip les dues victòries consecutives contra el Getafe i l’Eibar, el Llevant ha exhibit un joc més alegre i vistós en què, del joc en llarg, s’ha passat al bon tracte de la pilota i a un protagonisme destacat dels laterals. “Des que hem canviat de tècnic, hem canviat completament de dinàmica. Ara tenim més possessió de pilota, abans ens costava més. Muñiz, que era una mica més conservador, va fer una bona feina i en Paco López ha sabut aprofitar-se’n”, destacava el capità José Luis Morales, amb galons des del primer dia i que amb el nou preparador se l’ha pogut veure actuar com a davanter centre. Set jornades abans del final del curs, el Llevant disposa d’un avantatge de vuit punts respecte del Deportivo, de deu punts respecte a Las Palmas i de catorze respecte a un Màlaga ja desnonat. Paco López, però, aparca l’eufòria: “L’objectiu continua sent assolir els 38 punts. En queden 21 per disputar i pot passar de tot, hem de mantenir la calma.” El Llevant ho té a tocar.

LA FRASE

Queden 21 punts i pot passar de tot. Hem de mantenir la calma, però ho tenim molt a prop
Paco López
entrenador del llevant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)