Internacional

Els ‘reds’ resisteixen i fulminen

Champions League. El Liverpool aguanta la tempesta inicial del Manchester City i acaba classificant-se per la porta gran amb una victòria que el retorna a les semifinals després de deu anys

MAN. CITY 1 (1) LIVERPOOL 2 (5)

MANCHESTER CITY:Ederson, Walker, Otamendi, Laporte, Fernandinho, De Bruyne, David Silva (Agüero, 66’), Bernardo Silva (Gündogan, 74’), Sterling, Sané i Gabriel Jesús.LIVERPOOL:Karius, Alexander-Arnold (Clyne, 81’), Lovren, Van Dijk, Robertson, Milner, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Mane, Salah (Ings, 89’) i Firmino (Klavan, 81’).GOLS:1-0 (2’) Gabriel Jesús. 1-1 (56’) Salah. 1-2 (77’) Firmino.ÀRBITRE:Mateu Lahoz (col·legi valencià). Va ensenyar targeta groga a Ederson, Bernardo Silva, Van Dijk, Alexander Arnold, Firmino i Mané. Va expulsar Pep Guardiola al descans.

Anada: 2-1

El Liverpool és a semifinals. Deu anys després, el conjunt red torna a estar entre els quatre millors del Vell Continent protagonitzant un retorn per la porta gran; eliminant el Manchester City, un dels millors equips de la competició i un dels grans favorits, al qual ha guanyat els dos partits de l’eliminatòria. Jürgen Klopp, doncs, que va aterrar a Merseyside fa dos anys i mig, ha demostrat que la seva obra està acabada, ha construït un equip que ja és madur, fet, que porta imprès el seu segell i que és capaç de superar qualsevol. Ahir, a l’Etihad, els seus homes van saber competir; van resistir la primera part, en què el City va avançar-se al minut 2 i que va ser una tempesta gairebé perfecta, i en la segona, mitjançant el seu futbolista més en forma, Mohamed Salah, van sentenciar, amb l’empat, que ja obligava l’equip sky blue a marcar quatre dianes.

Abans del gol de l’egipci, però, l’eliminatòria estava ben viva. El conjunt orientat per Pep Guardiola va fer una sensacional primera part, en què va posar tots els elements que necessitava per assolir el que hauria estat una fita històrica, però li va faltar que l’atzar, un factor que també influeix en el futbol, també l’acompanyés. I és que els citizens van començar marcant, mitjançant Gabriel Jesús, a passada de Sterling, en el que era un principi de somni. Es posava, doncs, el duel tal com el volien els locals, que van sortir a l’atac, sense complexos, amb un 3-2-3-2 quan tenien la pilota i en què, sense ella, Fernandinho, un dels dos pivots, endarreria la seva posició i se situava de central, amb Otamendi, per tal d’acumular un home més al darrere i neutralitzar així els fulgurants contraatacs del Liverpool. I el plantejament de Guardiola va funcionar: el seu equip va tenir la pilota, va atacar, va generar situacions perilloses i no va permetre als reds, que van fer-se un fart de treure aigua en aquest primer acte, desplegar-se.

Però en aquestes circumstàncies, en què s’ha de dur a terme una remuntada de dimensions siderals, tot ha d’anar de cara, i amb els de Manchester no va ser així. Abans del descans, dues accions haurien pogut canviar el curs del partit i l’eliminatòria: la primera, un xut de Bernardo Silva que va estavellar-se el pal, i la segona, un gol de Sané que Mateu Lahoz va invalidar a instàncies del seu assistent per un fora de joc inexistent. L’errada del col·legiat valencià va ser gruixuda, ja que va assenyalar posició incorrecta de l’atacant alemany quan realment la pilota que va rebre no venia d’un company seu, sinó de Milner, un jugador del Liverpool. L’equivocada decisió va ser protestada per Guardiola, que va acabar expulsat al descans.

Per al Liverpool ja havia passat el pitjor. Amb el temporal amainat i Salah col·locat a la punta de llança, en la segona part els reds van armar un contraatac que va passar per Mané i que va acabar als peus de l’atacant egipci, que, com acostuma a fer, no va perdonar. La diana va fulminar el City, al qual es va posar impossible l’objectiu. Finalment, Firmino, després d’una pèrdua d’Otamendi en la sortida de pilota, va certificar la victòria i classificació de l’equip de Klopp.

LES FRASES

En aquesta competició, els equips estan tan igualats que la influència de les decisions arbitrals és gran

POLÈMICA

Li he dit que ha estat gol quan la pilota ha arribat a Sané. Per això m’ha expulsat
Pep Guardiola
TÈCNIC DEL MANCHESTER CITY
Amb 1-0 i en la primera part, Mateu Lahoz va invalidar un gol legal del conjunt ‘citizen’
En el descans, l’entrenador català va ser expulsat per protestar a l’àrbitre valencià