Internacional

Missió amb tensió

Europa League. Amb la polèmica generada arran de la desfeta en l’anada al Metropolitano encara candent, l’Sporting CP rep l’Atlético immers en un clima de tibantor important

Quarts de final

Anada

Sporting CP- Atlético

21. 05 (beIN)

Anada: 0-2

Ol. Marsella- RB Leipzig

21. 05 (beIN)

Anada: 0-1

CSKA- Arsenal

21. 05 (beIN)

Anada: 1-4

Salzburg- Lazio

21. 05 (beIN)

Anada: 2-4

Són temps convulsos a l’Sporting Club de Portugal. La desfeta de fa una setmana al Metropolitano contra l’Atlético, en l’anada dels quarts de final de l’Europa League, en va ser el desencadenant. I és que després de la derrota 2-0, el president del club, Bruno de Carvalho, va carregar durament contra alguns dels seus futbolistes, als quals va assenyalar amb unes paraules que han acabat generant un sidral important a Lisboa.

De Carvalho, un personatge controvertit i particular –veu tots els partits de l’Sporting des de la banqueta local, arran de gespa–, va deixar anar un bon reguitzell de perles en un extens escrit a les xarxes socials: “Coates i Mathieu van fer el que els davanters de l’Atlético no aconseguien. [...] Gelson, sol davant d’Oblak, en comptes d’afusellar a l’esquerra va intentar xutar a la dreta sense força. [...] Coentrão i Bas Dost es van proposar no jugar a l’Alvalade, amb faltes de groga que mai haurien d’haver fet. [...] I per acabar, Montero va rematar als núvols una pilota que només demanava ser empesa”, va explicar el dirigent, des de la distància, ja que no va assistir al duel a Madrid perquè la seva dona havia de donar llum.

La ferotge crítica del president no va agradar a la majoria de la plantilla, i dinou jugadors –Coentrão, Rui Patrício, William Carvalho, Bruno Fernandes, Bryan Ruiz, Ribeiro, Gelson Martins, Leão, Doumbia, Wendel, Piccini, Battaglia, Coates, Acuña, Podence, Montero, Palhinha, Bruno César i Ristovski– van publicar un comunicat conjunt: “Suem, lluitem i honorem sempre la samarreta que vestim”, expliquen en la nota, en què també retreuen a De Carvalho “la falta de suport en aquest moment de qui hauria de ser el nostre líder”.

Més gasolina al foc

L’incendi era un fet i la resposta de l’excèntric president no es va fer esperar: va anunciar la suspensió del dinou jugadors i els va titllar de “nens mimats”. “Aquests nens mimats creuen que van lluny, però aquesta vegada he esgotat la paciència per qui cregui que està per sobre del club i de qualsevol crítica”, va tornar a escriure a les xarxes socials, més crítiques que van afegir més llenya al foc. Tot això, abans del partit de lliga que l’equip lusità disputava diumenge a casa, al José Alvalade, un matx en què si s’hagués fet efectiva la sanció a De Carvalho, l’Sporting hauria hagut de jugar amb futbolistes del planter. El càstig, però, no va anar endavant; el dia abans del partit, plantilla i president es van reunir i de la trobada en va parlar l’entrenador, Jorge Jesús: “No hi ha hagut cap avís de suspensió. Convocaré, com faig habitualment, tots els jugadors disponibles”, va aclarir. I en el duel, en què van participar vuit dels onze titulars del Metropolitano i que l’Sporting va guanyar (2-0) contra el Paços de Ferreira, la tibantor es va traslladar a l’estadi, on hi va haver xiulada per al president, crits i pancartes demanant la seva dimissió i aplaudiments majoritaris cap als futbolistes. “Aquest grup està molt unit i ningú el doblegarà ni l’enderrocarà”, va dir Jorge Jesús.

En aquest clima de tensió, fins i tot ha sorgit el nom de Luis Figo, a qui es va relacionar com a possible relleu de De Carvalho en la presidència, fet que l’exfutbolista de l’Sporting va negar categòricament. “L’equip necessita tranquil·litat, pau i confiança”, va dir. De moment, avui rep l’Atlético contra el qual ha de buscar la remuntada, una missió complicadíssima.

CONVULSIÓ

En el partit de diumenge, l’afició va demanar la dimissió del dirigent

BRUNO DE CARVALHO

El president es va enfrontar amb la plantilla i va titllar els jugadors de “nens mimats”

LUIS FIGO

L’exfutbolista va haver de posar fre a les informacions que el situaven a la presidència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)