Internacional

Clàssic amb comptes pendents

Champions. El Madrid es veurà les cares amb un Bayern amb set de revenja per l’eliminació del curs passat. Roma i Liverpool jugaran l’altra semifinal, amb la final del 1984 en el record

La ferida encara està oberta i bull. Els quarts de final de la passada Champions van ser una cullerada de sal a un dels grans clàssics del futbol europeu, que es reeditarà ara en una semifinal plena de comptes pendents entre un Real Madrid que busca hegemonia i un Bayern que vol revenja. “Ahora sí, carajo”, va piular hores després del sorteig Arturo Vidal, protagonista del que va succeir fa poc més d’un any entre els dos gegants del continent, amb dotze títols per als blancs i cinc per als bavaresos. Aquell dia l’expulsió del xilè en la tornada va començar a fer decantar una balança que acabaria tombant Cristiano amb dos gols en fora de joc en la pròrroga i que acabaria propiciant la queixa unànime dels alemanys, amb Karl-Heinz Rummenigge assegurant que era la pitjor actuació arbitral que havia vist en 40 anys.

Amb la rivalitat sempre a flor de pell entre dues entitats amb pedigrí guanyador, el Bayern i el Madrid tornen a intercanviar mirades. Serà primer a Munic (25 d’abril) i després al Bernabéu (1 de maig) per dirimir una plaça en la final de Kíev entre el ja campió de la Bundesliga, revitalitzat pel retorn de Jupp Heynckes a la banqueta, i un Madrid de temporada ascendent, pràcticament descartat en la lliga però que ha connectat la seva millor versió camí de la seva tretzena copa d’Europa. “Som dos equips de tradició, que estimem el futbol i que presumim de dos temples d’aquest esport. El Real Madrid és un rival amb futbolistes enormes, però a aquestes altures ja no hi ha rivals difícils”, va explicar ahir Jupp Heynckes, que des que va iniciar la seva quarta etapa al capdavant del conjunt muniquès només ha perdut dos partits (tots dos en la Bundesliga, contra el Mönchengladbach i el Leipzig). “Òbviament que serà difícil, aquí ja només queden els millors”, va expressar el director de relacions institucionals del Madrid, Emilio Butragueño, que va anunciar que de cara a la primera batalla a l’Allianz Arena, Zidane podrà disposar de Sergio Ramos, a qui la UEFA ha decidit no obrir expedient disciplinari per viure els últims minuts del partit contra la Juve al túnel de vestidors.

El record del 1984

El duel de dos habituals en aquestes latituds contrasta amb l’altra semifinal, en què mesuraran forces i il·lusió el Liverpool, un històric amb cinc títols però disminuït en els últims anys, amb una Roma que intentarà enterrar el record del 1984, quan els anglesos la van derrotar en la tanda de finals en la seva única final, fins ara, i que a sobre va tenir lloc a l’Olímpic de Roma, on es jugarà aquest cop el partit de tornada (2 de maig). L’anada, a Anfield, serà el 24 d’abril. “A Roma hi ha ganes de revenja, però qualsevol que sap de futbol entén que el Liverpool serà un rival complicadíssim”, va expressar Monchi, arquitecte del conjunt romà.

Som dos equips amb tradició i que estimem el futbol. El Madrid té futbolistes enormes
Jupp Heynckes
ENTRENADOR DEL BAYERN
La trajectòria del Bayern és enorme, però nosaltres tenim la il·lusió de trepitjar de nou la final
Emilio Butragueño
Director de RELACIONS INTERNACIONALS DEL MADRID

L’Atlético es jugarà un bitllet per a Lió amb l’Arsenal

L’Atlético de Madrid haurà de passar per Londres camí de la seva tercera final de l’Europa League. Els ‘colchoneros’, que van acabar amb la llengua fora l’eliminatòria de quarts contra l’Sporting Clube de Portugal, amb símptomes de fatiga i amb les lesions de Diego Costa i d’un Lucas Hernández que ahir va saber que no té cap fractura a la cara, es veuran les cares amb un Arsenal que, defenestrat en la Premier League, necessita una alegria europea per sostenir el projecte d’Arsène Wenger i també per jugar la Champions League la temporada vinent. “L’Arsenal és un equip que sempre està acostumat a viure a dalt en la seva lliga i a jugar aquests partits. És una eliminatòria al 50%”, va analitzar el gerent i conseller de l’Atlético, Clemente Villaverde. Mentre que els madrilenys han conquerit dues Europa League en els últims anys, però, els londinencs no han aixecat cap títol continental en tota l’era Wenger.

A l’altra banda del quadre, l’Olympique de Marsella, pletòric després de remuntar l’eliminatòria al Leipzig i amb un Dimitri Payet exuberant, es veurà les cares amb l’altre equip de la Red Bull, el Salzburg, que amb un equip farcit de joves s’ha destapat com la revelació del torneig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)