1a divisió

Sense rancor ni menyspreu

1a divisió. Forçat a anar-se’n del Vila-real per la polèmica del partit contra l’Sporting, Marcelino García torna per primer cop a la Plana Baixa al capdavant d’un València que pot certificar l’accés a la Champions

Han passat gairebé dos anys però Marcelino García Toral no oblida la Plana Baixa. Un fet que no sorprèn ningú perquè es tracta de la que fins avui és, de llarg, la seva millor etapa com a entrenador. Amb una llarga trajectòria a les banquetes de nombrosos clubs, entre els quals destaca l’Sporting, el Saragossa i el Sevilla, la seva arribada al Vila-real va comportar un canvi de rumb en un club fins aleshores immers en la inestabilitat. Amb un ball de tècnics constant el 2012 –van passar-hi Garrido, Molina, Lotina i Velázquez, abans del fitxatge de Marcelino–, la gestió del preparador asturià va dotar l’equip groguet de l’equilibri i de la solidesa necessàries per fer el salt de qualitat desitjat. Així, en tres temporades i mitja, el club va passar d’ocupar la zona mitjana de la classificació a segona a trobar-se a les portes de disputar la Champions, passant per la classificació per l’Europa League durant tres edicions seguides, amb una semifinal inclosa el curs 15/16.

Un camí ple d’èxits que s’acabaria trencant de la forma més inesperada l’estiu de 2016 tot i haver renovat mesos enrere fins al 2019 arran de la polèmica generada per les declaracions de Marcelino els dies previs a la disputa de l’Sporting-Vila-real d’aquella darrera jornada. Amb la quarta plaça assegurada i sense opcions d’aspirar a cotes més altes, el Vila-real visitava el Molinón per enfrontar-se a un rival que es jugava la permanència a primera. “Vull guanyar però desitjo que l’Sporting se salvi”, va reconèixer Marcelino, asturià i reconegut seguidor d’un Sporting que acabaria guanyant aquell partit contra un Vila-real durament criticat pel rendiment ofert pels seus futbolistes. “En aquest club les decisions les pren el president, les bones i les dolentes. La decisió de destituir el tècnic l’he presa jo perquè les coses no m’agradaven. És un problema d’honradesa, no pot venir algú i fer quelcom que va en contra del que aquest club creu i pensa que s’ha de fer”, va expressar el president, Fernando Roig, que va posar fi així a la que fins aleshores havia estat una sòlida i reeixida relació del màxim mandatari amb el tècnic.

Paraules d’agraïment

Sense retrets ni males paraules, Marcelino tornarà avui per primer cop a la que va ser la seva casa conduint un València que, tal com ja va fer amb el Vila-real, ha aconseguit reflotar.

I és que, en cas que l’equip valencianista guanyi un punt en el derbi valencià, certificarà la classificació per a la Champions, la primera de l’asturià com a entrenador. “De Vila-real, vaig sortir-ne a causa d’una desavinença, no hi ha rancor. Les persones que em coneixen saben que no sóc rancorós. Miro poc al passat i molt al present i al futur. Hi vaig viure una etapa extraordinària i l’afició sempre em va dispensar un tracte molt proper. Va sorgir una desavinença i els dirigents van decidir prescindir de mi. No vam poder disputar aquella prèvia de la Champions, però, si tot va bé, ho faré l’any vinent, ho tenim ben a prop”, expressava en la prèvia Marcelino, l’home rècord d’un València que cercarà de tornar a Europa a casa d’un dels seus acèrrims rivals.

LA FRASE

20 equips
sense propera
Van prescindir de mi i no vaig poder disputar la prèvia, però, si tot va bé, ho faré l’any vinent
Marcelino García Toral
entrenador del valència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)