1a divisió

L’èxit sol tenir un preu

Primera divisió. Consolidat en la màxima categoria, la notable temporada de l’Eibar ha fet disparar el valor d’una plantilla motiu de desig de molts clubs

Consolidat a primera, l’Eibar està en la tessitura d’intentar ara que el seu projecte esportiu no mori d’èxit. Lluny de tractar-se d’una autocomplaença o d’entestar-se a repetir la reeixida fórmula del triomf, el cas del conjunt basc guarda relació més amb la figura del seu entrenador: José Luis Mendilibar. Home cabdal per entendre els (èxits) de l’entitat en aquests últims anys, la seva recent renovació per una temporada més suposa un moviment clau en l’objectiu de refermar el futur de l’Eibar en la màxima categoria del futbol espanyol. “Espero que aquesta renovació no sigui l’última, hi ha bona sintonia entre nosaltres i això compta. Les facilitats que ens donen per treballar i com hem assolit l’objectiu de la permanència hi han ajudat molt”, va destacar Mendilibar després que el club anunciés dijous passat l’ampliació del seu contracte.

Una continuïtat que, a punt de finalitzar el curs, permetrà a la direcció esportiva encapçalada per Fran Garagarza afrontar amb més tranquil·litat un mercat d’estiu que es presenta mogut a les oficines d’Ipurua. I és que, a hores d’ara, fins a set futbolistes finalitzen contracte el 30 de juny.

Aquest és el cas de Ramis, Lombán, Juncà, Pedro León, Charles, Dani García i Inui; el futur dels dos darrers sembla cada cop més allunyat del club. “La nostra obligació és moure’ns com més aviat millor. El club està treballant de portes endins, amb tranquil·litat i fent passes. Els que acaben contracte poden negociar amb altres clubs, però l’important és destacar el gran compromís de tots ells amb l’equip”, va destacar Garagarza, l’objectiu del qual és mantenir la columna vertebral i, de retruc, el model que ha fet de l’Eibar un equip admirat de dalt a baix.

Progressió constant

Decisiu en el notable creixement que ha experimentat l’Eibar sota la seva direcció gràcies a una gestió impecable del grup i a la confiança que transmet en el vestidor i a l’entitat, els bons resultats obtinguts en les darreres tres temporades han provocat que estiu rere estiu el valor de la plantilla hagi crescut exponencialment, motiu pel qual la possibilitat que alguns jugadors abandonin el club és cada cop més gran. “És d’agrair la importància que l’entrenador ha donat a la plantilla, tenim un valor molt alt en el club amb ell”, reconeixia el director esportiu, recordant la fe cega que sempre ha tingut l’entitat amb Mendilibar. “Hem fet una virtut de la tranquil·litat i la paciència. Estàvem més ocupats que preocupats intentant molestar poc, ajudar i transmetre calma des de tots els estaments del club. Hi havia confiança i fe en el treball”. L’estiu es presenta mogut a Eibar.

LA FRASE

Espero que aquesta renovació no sigui l’última, hi ha bona sintonia entre nosaltres
José Luis Mendilibar
entrenador de l’eibar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)