1a divisió

Repartiment de punts i d’objectius al Villamarín

1a divisió. El derbi de Sevilla, amb més gols que futbol, deixa conformes a tots dos amb un empat: el Betis acabarà la lliga 6è, i el Sevilla serà a Europa

betis 2 sevilla 2

BETIS:Pedro López, Mandi, Bartra, Amat, Barragán, Javi García, Fabián, Guardado (Boudebouz, 46’), Durmisi, Joaquín (Tello, 73’) i Sergio León (Loren, 59’).SEVILLA:David Soria, Mercado (Ben Yedder, 45’), Kjaer, Lenglet, Escudero, N’Zonzi, Roque Mesa, Banega, Sarabia (Layún, 46’), Nolito ( Vázquez, 85’) i Sandro.GOLS:1-0 (5’) Bartra. 1-1 (57’) Ben Yedder. 1-2 (79’) Kjaer. 2-2 (81’) Loren..ÀRBITRE:Álvarez Izquierdo (col·legi català). Grogues a Guardado, Escudero, Lenglet, Sarabia i Layún

alavés 3 athletic 1

ALAVÉS:Pacheco, Martín, Laguardia, Maripán, Alexis Ruano (Wakaso, 53’), Tomás Pina, Manu García, Ibai Gómez, Pedraza, Munir (Rodrigo Ely, 85’) i Guidetti (Rubén Sobrino, 77’).ATHLETIC:Kepa Arrizabalaga, Unai Núñez, Yeray Álvarez, Íñigo Martínez, De Marcos, Beñat, Mikel Rico (San José, 41’), Saborit (Íñigo Córdoba, 66’), Muniain, Iñaki Williams i Aduriz.GOLS:1-0 (43’) Guidetti. 2-0 (60’) Munir. 3-0 (77’) Ibai. 3-1 (79’) Muniain.ÀRBITRE:Estrada Fernández (col·legi català). Grogues a Maripán, Saborit, Munir, Íñigo Martínez, Yeray Álvarez, Beñat i San José.

deportiv0 2 vila-real 4

DEPORTIVO:Rubén, Juanfran (Sadick, 75’), Albentosa, Fernando Navarro, Luisinho, Krohn-Dehli, Guilherme (Bakkali, 46’), Valverde (Mosquera, 67’), Borja Valle, Adrián López i Lucas Pérez.VILA-REAL:Asenjo, Mario Gaspar, Álvaro González, Víctor Ruíz, Jaume Costa, Rodri Hernández, Trigueros (Fuego, 87’), Fornals, Raba (Sansone, 61’), Samu Castillejo (Txerixev, 87’) i Bacca.GOLS:0-1 (2’) Castillejo. 0-2 (31’) Trigueros. 0-3 (45’) Castillejo. 1-3 (58’) Borja Valle. 2-3 (88’) Borja Valle. 2-4 (92’) Txerixev.ÀRBITRE:Hernández Hernández (col·legi canari). Grogues a Albentosa, GUilherme i Borja Valle

EIBAR 1 LAS PALMAS 0

EIBAR:Dmitrovic, Peña, Paulo Oliveira (Arbilla, 71’), Lombán, José Ángel, Diop (Escalante, 9’), Dani García, Juan Jordán, Orellana, Inui i Charles (Ander Capa, 75’).LAS PALMAS:Chichizola, Míchel Macedo, Gálvez, Ximo Navarro, Dani Castellano, Javi Castellano, Vicente Gómez (Erik Expósito, 80’), Halilovic (Momo, 66’), Jairo Samperio (Ezekiel, 53’), Nacho Gil i Calleri.GOLS:1-0 (5’) Charles.ÀRBITRE:Mateu Lahoz (col·legi valencià). Targetes grogues a Escalante, Inui, Dani García i Vicente Gómez.

real sOCIEDAD 3 leganés 2

REAL SOCIEDAD:Rulli, Odriozola (Carlos Martínez, 88’), Navas, Héctor Moreno, Kevin Rodrigues, Illarra, Pardo (Zurutuza, 66’), Canales, Oyarzabal, Juanmi (Xabi Prieto, 83’) i Willian José.LEGANÉS:Champagne, Bustinza, Muñoz, Dos Santos, Diego Rico, Rubén Pérez, Gumbau (Raúl García, 72’), Eraso, El Zhar (Brasanac, 46’), Omar Ramos (Beauvue, 82’) i Guerrero.GOLS:1-0 (18’) Oyarzabal. 2-0 (25’) Canales. 2-1 (26’) Diego Rico. 2-2 (53’) Guerrero. 3-2 (78’) Willian José, de penal.ÀRBITRE:Medié Jiménez (col·legi català). Grogues a Illarra, Bustinza i Diego Rico.

Fa dotze anys que el Betis no és capaç de guanyar un derbi al Benito Villamarín. I encara haurà d’esperar com a mínim una temporada més. El Sevilla, reforçat com el gran club de la capital andalusa en l’última dècada, acabarà la temporada amb dubtes de quin ha de ser el seu rumb al futur. Però l’empat d’ahir en el derbi els deixa a tots dos conformes: als verd-i-blancs els serveix per assegurar la sisena posició, que li evita una eliminatòria prèvia en l’Europa League, i al Sevilla, beneficiat per la derrota del Getafe al Coliseum contra l’Atlético, li garanteix com a mínim l’anhelada posició europea després d’una temporada molt irregular.

Davant d’una possibilitat històrica de canviar els aires de la ciutat i de coronar una temporada històrica, el Betis va aconseguir avançar-se només de començar gràcies a un gol de Marc Bartra que, en el seu primer derbi, va aprofitar una falta lateral tocada per Joaquín per superar David Soria. Però lluny de gestionar la pilota i el tempo del partit, el conjunt de Quique Setién no va saber aplicar la recepta de tota la temporada i va naufragar en reiterades ocasions en la sortida de pilota, fet que va esperonar el Sevilla a avançar les línies i a canviar la inèrcia d’un partit que ja en la represa es va agitar de manera estranya: primer amb un dels gols més antiestètics de la temporada, una acció atropellada de Ben Yedder dins l’àrea en què Mandi va deixar la pilota morta i, davant la parsimònia de Bartra, el francotunisià va aprofitar per igualar forces, just abans que Kjaer, en la sortida d’un córner, capgirés el derbi, la qual cosa deixava la sisena posició del Betis en suspens. Però quan semblava que difícilment l’equip de Setién sabria reconduir el seu destí, una acció també aïllada de Loren acabaria signant unes taules que no fan mal ni a uns ni als altres. De fet, el mateix Caparrós va celebrar sobre la gespa la classificació europea mentre que els jugadors del Betis també desprenien eufòria.

20 equips
sense propera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)