1a divisió

L’eclosió de Munir

1a divisió. El davanter, de 22 anys, s’ha destapat en l’Alavés, on ha estat un dels grans arguments de l’equip basc, que ha mantingut la categoria amb comoditat

“Sé que puc créixer aquí.” Així va explicar Munir El Haddadi el mes de setembre per què havia escollit l’Alavés. El futbolista aterrava a Vitòria cedit pel Barça, després d’una campanya al València en què tampoc va acabar de fer eclosió, cosa que sí que ha fet aquest curs amb la samarreta del conjunt babazorro. A l’Alavés l’atacant, de 22 anys, s’ha convertit en una realitat. “Estic content de com ha anat la temporada. Ha estat dura, però a la vegada, maca”, assegura ara el futbolista, fonamental amb 10 gols perquè l’equip basc aconseguís l’objectiu de la permanència amb comoditat, amb quatre jornades d’antelació.

L’enlairament del davanter ha estat, sobretot, sota la direcció d’Abelardo. El preparador asturià, que va agafar l’equip en molt mala situació i es va convertir en el quart tècnic del curs després de Luis Zubeldia, Gianni de Biasi i Javier Cabello –interí–, va impulsar l’equip, i també va impulsar Munir. L’atacant madrileny ha ofert la seva millor versió des que és professional, al costat d’un punta, John Guidetti, o a vegades també Rubén Sobrino, i dianes, com ara el golàs de falta que va fer aquest cap de setmana contra l’Athletic, posen de manifest el dolç moment que travessa. Si marca dissabte contra el Sevilla en l’últim partit de la temporada, assolirà la xifra de 15 dianes –en suma 10 a la lliga i 4 en la copa–, que va pronosticar en la seva presentació. Al club vitorià n’estan encantats. “Amb Munir farem tot el possible perquè es quedi. Parlarem amb ell i entre tots l’intentarem convèncer perquè continuï amb nosaltres”, explicava Abelardo, conscient que no serà fàcil que el jugador continuï, ja que rebrà múltiples propostes.

I en tot això, a l’horitzó hi havia el mundial, una competició que anhelava poder jugar però que ahir el TAS li va denegar definitivament. Munir –nascut a San Lorenzo de El Escorial (Madrid) i d’ascendència marroquina– volia disputar la copa del món amb el Marroc, però el fet d’haver jugat amb la selecció espanyola en partit oficial li ho ha impedit. El 8 de setembre del 2014 va disputar 13 minuts en un Espanya-Macedònia corresponent a la fase de classificació per a l’Eurocopa 2016 i la FIFA no permet el canvi de nacionalitat esportiva, decisió que el TAS va ratificar. Munir, per tant, no podrà participar a Rússia aquest estiu.

SENSE MUNDIAL

El TAS va ratificar la decisió de la FIFA i el jugador no podrà disputar la copa del món

LA FRASE

Intentarem fer tot el possible perquè es quedi. L’intentarem convèncer
Abelardo Fernández
TÈCNIC DEL DEPORTIVO ALAVÉS

LA DADA

10
gols
ha marcat Munir en la lliga i 14 en tota la temporada, ja que en la copa en va anotar 4.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)