1a divisió

Rubiales vol Subies per a la vicepresidència

Eleccions a la FEF. La victòria de l’expresident de l’AFE provocarà un efecte dòmino en el futbol català amb la marxa de Subies cap a Madrid

La victòria de Luis Rubiales en les eleccions a la presidència de la Federació Espanyola de Futbol –s’ha imposat a Juan Luis Larrea per majoria absoluta en els comicis celebrats avui– tindrà un efecte directe en el futbol català. Andreu Subies marxarà cap a Madrid com a vicepresident primer del màxim òrgan del futbol espanyol i ocuparà un lloc estratègic en la presa de decisions del futbol estatal. Això encara pot tenir una conseqüència més, ja que la marxa d’Andreu Subies cap a Madrid implicarà que l’actual vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, faci un pas endavant en la gestió del màxim òrgan del futbol català sense la necessitat de celebrar-se eleccions. Els detalls d’aquest traspàs de poders, però, encara s’han d’aclarir.

Subies, que ja va formar part de la junta directiva de la Federació Espanyola de Futbol, ha tingut un paper clau en la candidatura de Rubiales. L’actual president de la Federació Catalana de Futbol ha aprofitat els seus coneixements federatius en la campanya per convèncer els vots necessaris de l’assemblea. De fet, els clubs catalans de l’assemblea van votar a favor de l’expresident del sindicat de futbolistes, conscients dels beneficis per al futbol català del fet de tenir Subies a la vicepresidència.

Rubiales, al poder

Luis Rubiales s’ha convertit en el nou president de la Federació Espanyola de Futbol després d’imposar-se en les eleccions a Juan Luis Larrea –l’expresident de la FEF que tenia el suport del president de LaLiga, Javier Tebas– per majoria absoluta. L’expresident de l’AFE ha superat amb claredat Larrea en la primera votació de l’assemblea general per 80 vots a 56. En la votació va haver-hi un vot en blanc –del seleccionador espanyol Julen Lopetegui– i van votar 137 dels 139 assembleistes ja que els dos futbolistes, Pedro León i Iago Aspas, no es van presentar. Rubiales, que exercirà en el càrrec fins al 2020, relleva Ángel María Villar, president de l’ens federatiu des del 1988. “Hem de fer una federació líder en transparència, donar-li molt més al futbol modest”, va explicar el nou dirigent de la FEF.

PES ESPECÍFIC

Subies ha liderat la campanya de Rubiales i serà el vicepresident primer

VOTS

Els clubs catalans van votar a favor de l’expresident del sindicat de futbolistes

SOTERAS

Farà un pas endavant en l’òrgan de govern de la Federació Catalana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)