1a divisió

Progressió qüestionada

1a divisió. La irregular temporada del Celta ha provocat una frenada en sec en el creixement esportiu del club. Acomiadat Unzué, l’argentí Antonio Mohamed és la nova aposta de l’entitat de Vigo

En els últims anys, la paraula continuïtat sempre havia anat estretament lligada al Celta. Tot i els durs inicis des de l’arribada a la presidència de Carlos Mouriño, el 2006, en què fins a set tècnics van ser destituïts en els seus primers quatre anys de mandat, la gestió de Paco Herrera la temporada 2010/11 va servir per encetar una etapa de progrés constant del conjunt gallec. Lluita per l’ascens a primera, retorn a la màxima categoria del futbol espanyol, una agònica permanència i des d’aleshores lluitant a la zona mitja-alta de la taula, inclosa una històrica participació en l’Europa League, en què va caure derrotat en la penúltima ronda.

Gairebé vuit anys de clara evolució ascendent i d’estabilitat a la banqueta per part d’un Celta el creixement del qual ara sembla haver sofert una frenada en sec. “Són decisions doloroses, però hem de prendre les que siguin millors per al Celta. Veure el joc pla de l’equip en alguns partits fora de casa va ser decisiu per prendre aquesta opció. Li ho vam comunicar quan l’equip encara tenia possibilitats d’entrar a Europa”, va revelar Mouriño el dia del comiat de Juan Carlos Unzué com a entrenador. Irregular en el joc desplegat i incapaç de fer carburar la plantilla excepte en comptades ocasions al llarg de la temporada, el preparador navarrès –estava previst que fos el tècnic durant dos cursos– no ha estat capaç de mantenir la línia continuista exhibida en els últims anys. Si ja el curs anterior, encara amb el Toto Berizzo al capdavant de la nau de Vigo, el Celta va tenir un cert retrocés en el campionat estatal malgrat les dues semifinals assolides en l’Europa League i en la copa, aquesta campanya l’equip no ha encertat la tecla: ha repetit la tretzena posició de l’any passat i amb un paper testimonial en el torneig del KO.

Nou projecte a la vista

Poques hores després del fred adeu entre Mouriño i Unzué, el Celta anunciava el nom del nou inquilí que ocuparà la banqueta de Balaídos el proper curs: Antonio Mohamed. Amb tota una vida futbolística a cavall entre l’Argentina i Mèxic,

el Turco –tal com se’l coneix per l’origen del seu cognom– és un tècnic argentí amb un marcat estil ofensiu, apostant pel joc dinàmics i que destaca per la seva forta personalitat i competitivitat, perfil que encaixa en la filosofia del Celta. “Llest per a una nova etapa, espero que reeixida!”, expressava Mohamed a la xarxa poc després de fer-se oficial la seva incorporació. Amb un palmarès que engloba dues lligues a Mèxic –Tijuana i Amèrica– i una copa –Monterrey–, aquesta serà la seva primera aventura europea.

LA DADA

6
tècnics
han passat per la banqueta des del curs 2010/11: Paco Herrera, Abel Resino, Luis Enrique, Berizzo, Unzué i Mohamed.

LA FRASE

Són decisions doloroses, però hem de prendre les que siguin millors per al Celta
Carlos Mouriño
president del celta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)