1a divisió

Emery accepta l’herència

Futbol. El basc assumeix el repte d’encetar l’era post-Wenger a l’Arsenal. “No prometo guanyar, però sí treballar, estic orgullós de seguir la feina d’Arsène”

L’Arsenal enceta una era i, com l’any 1996, quan va apostar per Arsène Wenger, ho fa immers en la incertesa. Si aleshores ho va fer per desconeixement envers una figura que venia del futbol japonès (“Arsène qui?”, va titular l’Evening Standard), ara ho fa pel moment en què Unai Emery agafa les regnes del club del nord de Londres, després d’haver deixar certa indiferència al seu pas pel París Saint-Germain.

Sobretot assenyalat per l’actuació dels parisencs en competició europea, el tècnic d’Hondarribia afronta ara el repte d’estar a l’altura del llegat de Wenger i de correspondre a un perfil molt clar de continuïtat amb un projecte que parla de futbol base i de protagonisme futbolístic. “Seguir la feina de Wenger és un orgull, un somni. M’agrada treballar a base de reptes”, va explicar Emery, que encara que per exemple els seus èxits a Sevilla es van construir sobre un equip que dominava les transicions, té clar on arriba: “Sé que vinc a un club que li agrada tenir la pilota, i és un tret que m’agrada, tenir personalitat en la possessió i pressionar amb agressivitat quan no la tens.”

Després de tres entrevistes i de rebre el vistiplau de tota la cúpula de govern gunner (Raul Sanllehí, Ivan Gazidis i Stan Kroanke), Emery s’asseurà a la banqueta de l’Emirates per intentar regenerar les il·lusions d’un club vingut a menys en els últims anys, però amb un camí força marcat ideològicament. “El primer criteri que havia de tenir el tècnic era el de fer un futbol entretingut, el segon, el de tenir una personalitat que encaixés amb el club i el tercer, capacitat per desenvolupar jugadors joves. Unai té aquesta energia que fa que creguem que és l’home indicat”, va explicar el director executiu del club, Ivan Gazidis, mentre que Emery, en la seva primera presa de contacte amb el seu nou entorn, va jugar amb la realitat i les aspiracions amb les quals aterra: “No prometo guanyar, però sí treballar tots junts. Cada títol ha de ser un objectiu per a l’Arsenal.”

FRASES

Sé que a l’Arsenal li agrada tenir la pilota, i a mi també, igual que pressionar quan la perdem
Unai Emery
ENTRENADOR DE L’ARSENAL
Unai està molt ben preparat i té un coneixement extraordinari dels jugadors de l’Arsenal
Ivan Gazidis
director executiu de l’arsenal

Ancelotti liderarà el nou Nàpols

Carlo Ancelotti torna a la Serie A per liderar un Nàpols que ahir va confirmar l’adéu de Maurizio Sarri –té interès del Chelsea i del Zenit– i l’arribada de Carletto, que abandona l’atur després d’haver estat acomiadat pel Bayern de Munic a principis de temporada. “És un honor dirigir el club d’una ciutat única, sostinguda per una afició incomparable”, va exclamar el tècnic. Després d’haver dirigit la Reggiana, el Parma, la Juventus i el Milan durant els seus primers anys com a tècnic, Ancelotti torna a les banquetes del seu país signant un acord de dues temporades amb una opcional i percebent anualment 6,5 milions d’euros, xifra per la qual també inclou el seu equip de treball, en el qual hi figura el seu fill Davide.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)