Champions

El trident d’Europa

Afinats. Salah, Firmino i Mané són, amb 29 gols, l’atac més prolífic de la Champions, i han trencat el registre que, precisament, Bale, Benzema i Cristiano tenien del curs 13/14

El trident del Liverpool es posarà a prova aquesta nit a Kíev. Mohamed Salah, Roberto Firmino i Sadio Mané han protagonitzat una temporada espectacular, en què a còpia d’exhibicions, han estat la sensació a Europa. Tots tres reds conformen l’atac més golejador de la Champions League, amb 29 dianes, després d’haver superat el rècord de 28 que Karim Benzema, Gareth Bale i Cristiano Ronaldo van establir la temporada 2013/14. Ningú mai en una edició de la lliga de campions ha marcat tants gols com Salah, Firmino i Mané, tres davanters que només han jugat junts aquest curs, però que des del principi han mostrat una gran entesa i sintonia.

I és que tots tres encaixen com un guant en el futbol vertiginós i de constants transicions que proposa Jürgen Klopp; Salah i Mané són dos punyals per les bandes, mortals amb espais i al contraatac, i Firmino és la punta de llança, un mitjapunta que actua de 9, que s’associa d’allò més bé i arriba a l’àrea del rival. A més, tots tres són rapidíssims i lleugers, la qual cosa provoca que no només siguin verinosos quan el Liverpool està en poder de la pilota, sinó també quan no la té, ja que el trident red és capaç de pressionar molt amunt, amb molta energia i sense problemes per repetir esforços.

De tots tres, un ha destacat per sobre de tots: Salah. L’atacant egipci de 25 anys ha ofert aquesta campanya un nivell estratosfèric i és el futbolista més diferencial del conjunt de Merseyside. 44 gols ha fet en totes les competicions –32 a la lliga, 1 en la FA Cup i 11 en la Champions League–, uns números als quals no s’havia acostat mai en la seva carrera. De fet, el seu millor registre havia estat la campanya passada amb el Roma, en què va fer-ne 19. Escollit millor jugador de la Premier League, amb la samarreta red, impulsat pel futbol que desplega l’equip, que potencia totes les seves virtuts, l’egipci s’ha destapat i també en la competició anglesa ha fet història, ja que és el primer a arribar a 32 dianes marcades en el campionat, superant les 31 d’Alan Shearer (93/94 i 95/96), de Cristiano Ronaldo (07/08) i de Luis Suárez (13/14).

Salah, doncs, que va costar al Liverpool 42 milions d’euros l’estiu passat, completa un trident econòmic en comparació amb el que tenen la resta de grans d’Europa, ja que per Mané van pagar-ne 41 al Southampton el 2016 i per Firmino, també 41 al Hoffenheim el 2015.

Una altra realitat

Un moment molt diferent viu el trio del Real Madrid, la BBC. El trident que un dia va ser indiscutible ho ha deixat de ser per a Zinedine Zidane, i dels tres atacants, només Cristiano és intocable. Tant Benzema com Bale han fet una campanya molt irregular, entre tots dos sumen 5 gols en la Champions –4 del francès i 1 de gal·lès– i han perdut el lloc en benefici d’homes com Isco, Marco Asensio i Lucas Vázquez. Amb ells tres es disputen dos llocs per a la final, encara que sembla poc probable que tots dos siguin en l’onze, ja que la BBC no ha coincidit ni un minut en la lliga de campions aquesta temporada.

LA DADA

SALAH 44
32 gols en la Premier 1 gol en la FA Cup 11 gols en la Champions
FIRMINO 27
15 gols en la Premier 1 gol en la FA Cup 11 gols en la Champions
MANÉ 19
10 gols en la Premier 9 gols en la Champions
124
milions d’euros
és el preu que li ha costat al Liverpool el seu trident: Salah (42), Firmino (41) i Mané (41).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)