1a divisió

Passen de puntetes

1a divisió. Els tres futbolistes de l’Aràbia Saudita que van aterrar al gener com a part del projecte entre LaLiga, la federació saudita i la GSA, han tingut nul protagonisme als seus equips

A finals de gener tres futbolistes de l’Aràbia Saudita van aterrar a la primera divisió. Van fer-ho juntament amb sis més, que es van repartir entre la Liga 123 i categories inferiors, com a part d’un projecte entre LaLiga, la federació de futbol de l’Aràbia Saudita i la General Sports Authority (GSA) que té com a objectiu potenciar el futbol saudita. L’acord va aixecar polseguera, no va estar exempt de polèmica i va rebre moltes crítiques, entre les quals de l’associació de futbolistes (AFE), que en boca del seu president, David Aganzo, va assegurar que prioritzava “l’aspecte econòmic per sobre de l’esportiu, sacrificant l’essència de l’esport” i també que “anteposava el negoci a la promoció i formació”.

Els clubs participants doncs (Vila-real, Llevant, Leganés, de primera, i Valladolid, Numancia i Rayo Vallecano, de segona) han obtingut beneficis econòmics per haver incorporat en forma de cessió per sis mesos els jugadors, però pel que fa a la vessant esportiva l’aportació dels futbolistes ha estat testimonial. Després d’un rigorós programa de scouting, tal i com va indicar LaLiga, els clubs van escollir els perfils que més s’ajustaven a les seves respectives plantilles i així van acabar arribant Salem Al-Dawsari al Vila-real, Fahad Al-Muwallad al Llevant i Yahia Al-Shehri al Leganés. A més, els groguets i els pepineros van incorporar també jugadors joves per als seus planters, Jabor Issa els primers i Marwan Othmnan, els segons.

58 minuts entre els tres

Tots tres, Salem Al-Dawsari, Fahad Al-Muwallad i Yahia Al-Shehri, són internacionals per a l’Aràbia Saudita i són presents a la llista mundialista del seleccionador Juan Antonio Pizzi, encara que el seu pas per la primera divisió estatal no ha deixat petja. Entre els tres, que van desembarcar quan restaven 17 jornades per a l’acabament de la lliga, només han sumat 58 minuts. Qui més ha jugat és Salem Al-Dawsari, del Vila-real; Javi Calleja va donar-li 33 minuts contra el Real Madrid en l’última jornada de campionat, en la qual va fer la seva estrena. “Salem mereixia aquest moment. Des que va arribar ha estat un exemple sabent quin era el seu rol i va venir a aprendre. Crec que ha aprofitat els minuts”, va explicar el tècnic. D’altra banda, Fahad Al-Muwallad, que ha militat al Llevant, ha estat convocat en quatre partits i ha pogut participar-ne en dos; Paco López va donar-li l’alternativa contra el Celta a Balaídos en què va disputar un quart d’hora i davant del Leganés a Butarque, en què va jugar deu minuts. Finalment, hi ha el cas de Yahia Al-Shehri, que no ha pogut debutar amb el Leganés. Asier Garitano no ha donat cap oportunitat al futbolista, que ni tan sols s’ha assegut a la banqueta en cap duel. Els saudites han passat de puntetes per la lliga i tornen al seus respectius clubs.

Salem Al-Dawsari
EDAT 26
POSICIÓ ATACANT
EQUIP VILA-REAL
PARTITS JUGATS 1
TITULARITATS 0
MINUTS TOTALS 33
Fahad Al-Muwallad
EDAT 23
POSICIÓ ATACANT
EQUIP LLEVANT
PARTITS JUGATS 2
TITULARITATS 0
MINUTS TOTALS 25
Yahia Al-Shehri
EDAT 26
POSICIÓ MIGCAMPISTA
EQUIP LEGANÉS
PARTITS JUGATS 0
TITULARITATS 0
MINUTS TOTALS 0
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)