1a divisió

El laberint de Ronaldo

Futbol. Les seves declaracions, les del seu entorn i el contingent amb Hisenda dibuixen un horitzó difús del portuguès, tot i el seu contracte vigent a Madrid

Els missatges són confusos, tant en moment com en contingut. O potser només per al receptor. Però en tot cas Cristiano Ronaldo ha entrat en un laberint del qual és difícil deduir per on sortirà, si per la casella inicial i seguirà al Bernabéu, o si pot haver posat punt final a una trajectòria de pràcticament una dècada vestit de blanc, tal com va insinuar només finalitzar la final de la Champions, parlant en passat dels seus dies com a madridista. Encara que posteriorment, en la celebració a la Cibeles, va corregir-se, professant un sobri “ens veiem l’any que ve”, els elements que sostenen la incertesa continuen arribant amb comptagotes, des de la seva absència com a imatge de la nova samarreta del Madrid i fins a un serial amb Hisenda que sembla que està lluny d’acabar-se, passant per unes declaracions de la seva mare en què la continuïtat a Madrid sembla l’opció menys latent. “París m’agrada, hi he anat diverses vegades, encara que a mi m’agradaria tornar a Manchester”, va assegurar en una entrevista amb el mitjà SRF Sport, davant d’un interès del París Saint-Germain per incorporar-lo que ve de lluny.

Malgrat que encara té contracte latent amb el club de Chamartín fins al 2021, el futur de Cristiano Ronaldo és un partit que s’està disputant tant a dins com a fora dels terrenys de joc, amb la seva situació impositivia encara candent, amb el diari AS assegurant ahir que Hisenda ha rebutjat el pacte que oferia el portuguès, de pagar una penalització de 14 milions d’euros i declarar-se culpable d’un delicte d’evasió d’impostos. Segons el rotatiu, l’Agència Tributària li reclama el doble del que ofereix (28 milions) i en el cas que no s’assoleixi un acord, el cas entraria per la via penal, amb una possible condemna inferior a dos anys de presó (com que no té antecedents, Ronaldo no entraria a la garjola).

I enmig de la partida d’escacs, apareix el rendiment d’un futbolista que continua sent determinant a Madrid (15 gols en 12 partits pel camí de la 13a Champions) i que aspira a acostar-se a les cotitzacions salarials de Neymar i de Leo Messi, renovat recentment pel Barça. De fet, quan va signar la seva darrera ampliació de contracte, que acabarà quan ell tingui 36 anys, el portuguès va sorprendre afirmant que no seria el seu darrer vincle amb els blancs, una situació que ara entra en un procés d’incertesa, ja sigui perquè ha decidit canviar el pla de ruta, o perquè tot formi part de la maquinària habitual per saciar les seves expectatives. En tot cas, però, Cristiano Ronaldo ha dut tot l’entramat a una capa altament superficial.

DADA

2021
Ronaldo
encara té tres temporades més signades amb el Real Madrid.

SEGONS EL DIARI ‘AS’

Hisenda ha rebutjat l’oferta del portuguès i li reclama 28 milions d’euros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)