1a divisió

Els pilars del creixement

1a divisió. Alliberat de les incerteses judicials en què ha estat immers els últims anys, el Betis de Quique Setién afronta ara un projecte il·lusionant i ambiciós en el seu retorn a Europa

El 26 de maig del 2017, el Betis presentava Quique Setién com a nou entrenador. Complert un any d’aquell nomenament, el conjunt d’Heliòpolis viu, amb diferència, el creixement més important de la seva última dècada. Amb l’entitat alliberada de les incerteses judicials en què havia estat immersa i que suposaven constants entrebancs institucionals i esportius, el Betis afronta ara un projecte il·lusionant i ambiciós. “La temporada ha estat extraordinària. Al marge de la classificació, hi ha coses que podem considerar molt positives. Podem mirar el futbol amb optimisme”, reblava Setién a Onda Cero Sevilla a l’hora de fer balanç d’una temporada històrica. Nogensmenys, la gestió del preparador asturià, a banda de permetre retornar l’equip a Europa un lustre després de la seva darrera participació, ha suposat l’impuls i el salt qualitatiu desitjat a principi de curs.

Estabilitzat i consolidat en tots els àmbits –augment rècord de socis i de l’afluència de públic al Villamarín, a més d’una millora de les infraestructures i de la possibilitat de comptar amb el pressupost més alt en la història del club–, Setién ha aconseguit posar els fonaments d’un Betis la realitat del qual ha virat d’una manera magistral en aquests darrers 365 dies. “Hem aconseguit que l’equip es consolidi amb una manera de jugar, que diversos joves del planter es converteixin en jugadors de primera i a més hem canviat la dinàmica de pessimisme per la d’optimisme. En definitiva, hem fet feliç molta gent”, resumia Setién. Home de principis des dels seus inicis futbolístics i fidel a una filosofia de joc que té en la possessió i l’atac els seus pilars bàsics, sense la presència del preparador càntabre no s’entendria el creixement sostingut però constant d’un Betis que mira al futur amb una certa dosi d’ambició. De menys a més en la darrera temporada, el Betis que en la primera volta del campionat practicava un joc atrevit en la fase més ofensiva però amb determinades carències en defensa va passar a ser un conjunt més equilibrat i, mantenint l’alegria en els metres finals, va convertir-se en un bloc tremendament sòlid en la rereguarda. “Ara tenim molts més arguments, ja hi ha un coneixement profund dels futbolistes i això és un gran avantatge. El que ens queda és que els nous reforços que es puguin incorporar s’adaptin ràpidament al que estem fent”, advertia Setién, que ha tret la millor versió de gairebé tots els membres de la plantilla.

Les bases de l’èxit

En la línia del full de ruta marcat pels seus predecessors, Macià i Torrecilla, la direcció esportiva comandada actualment per Serra Ferrer s’ha ficat entre cella i cella encertar el màxim possible en matèria de fitxatges per afermar les bases d’un projecte esportiu que el proper curs requerirà un salt de nivell amb la participació de l’equip a Europa. Signades fins ara les contractacions de Pau López, Canales i Inui, que serviran per engruixir una plantilla ja de per si competitiva, l’altra gran aposta de Setién és seguir recorrent als joves valors del planter. La notícia negativa del descens del filial a tercera, però, no sembla que hagi de frenar els plans del tècnic, que en el seu primer any va ser protagonista de la irrupció en la primera plantilla de noms com els de Junior Firpo, Francis o Loren. “Hi ha moltes posicions que s’han de cobrir i molts aspectes per valorar. Encertar en tot això és molt difícil. Volem que els bons no marxin i poder incorporar futbolistes que millorin les posicions que hem de millorar”, explicava Setién, fent referència al futur incert d’un Fabián que, sota les ordres de l’actual tècnic, ha vist incrementat considerablement el seu valor de mercat. Un cas similar al de noms com els de Mandi, Sergio León i Sanabria, actius en creixement que obligarà l’entitat a fer mans i mànigues per tal de generar ingressos i alhora no veure disminuït el potencial esportiu.

LA FRASE

Hem consolidat una manera de jugar i hem passat del pessimisme a l’optimisme
Quique Setién
entrenador del betis

LA DADA

5
Anys
es compleixen des de la darrera participació del Betis en competició europea, aleshores amb Pepe Mel com a tècnic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)