1a divisió

Escàndol a la federació

FEF. El nou president de l’ens federatiu, Luis Rubiales, denuncia “malbarataments” i “superluxes” per part de la directiva anterior encapçalada per Larrea per un valor aproximat de dos milions d’euros

Tan sols acumula tres setmanes en el càrrec, però l’arribada de Luis Rubiales a la presidència de la federació espanyola de futbol (FEF) ja s’està fent ben visible. Decidit a democratitzar i modernitzar de dalt a baix les estructures de l’ens federatiu per acabar així amb els poders fàctics arrossegats de l’era Villar, el nou màxim dirigent de l’organisme no s’atura. Un cop fulminat Sánchez Arminio com a president del comitè tècnic d’àrbitres i anunciada la renovació de Julen Lopetegui com a seleccionador del combinat estatal, a Rubiales se li amunteguen un bon grapat d’assumptes pendents de resoldre -VAR, copa i supercopa, Tebas, organització del futbol modest…- d’aquí al 2020, any en què finalitzarà un mandat iniciat amb dos anys de retard. “El meu compromís és retornar la confiança que el futbol espanyol m’ha donat i tenir una bona relació amb totes les institucions”, explicava Rubiales el dia de la seva presentació.

De tots els temes que té damunt de la taula, però, el que més preocupa i urgeix al nou president de la FEF és el de la transparència, una tasca dura però irrenunciable per al dirigent andalús en el seu objectiu de donar un salt a la modernitat. Per aquest motiu, el propi Rubiales va destapar ahir mateix, en les hores prèvies a l’Espanya-Suïssa, un escàndol econòmic de dimensions considerables en el sí de l’ens federatiu descoberta dins de l’auditoria externa que la federació va encarregar a una de les principals firmes del país coincidint amb l’arribada al càrrec.

Al ser qüestionat per les primes que rebran els futbolistes en cas de guanyar el mundial de Rússia, Rubiales va acusar Juan Luis Larrea, el seu rival en les darreres eleccions i expresident interí de l’organisme federatiu, d’organitzar un viatge per a patrocinadors i familiars en hotels de superluxe de cara a la cita mundialista que hauria costat dos milions d’euros a les arques de la FEF. “Tinc un gran enuig perquè hi ha un viatge pactat dels anteriors gestors que ronda els dos milions d’euros. Em sembla un malbaratament tremend i em molesta que ho haguessin tancat directius que estaven en ple procés de transició. El viatge està tancat amb l’agència i els diners no es poden retornar. Crec que s’ha de viatjar, convidar als familiars dels futbolistes, però organitzar unes macrovacances de 7-8 dies en hotels de supeluxe… no estem per això. Ara ens ho menjarem amb patates. En la propera Eurocopa les coses no aniran així, anem cap a una política de contenció de despeses”, va afirmar Rubiales, desvelant tanmateix que aquest desemborsament afectarà a les esmentades primes dels membres de la selecció espanyola. “S’haurà de fer, però hem de portar un altre tipus de política. L’ordre la va donar Larrea, va ser una ordre verbal. És un viatge per a prop de 155 persones i evidentment afectarà en la negociació de les primeres”. En aquest sentit, Rubiales va voler anar un pas més enllà, criticant de forma directa la figura de Larrea. “Em sembla d’una irresponsabilitat tremenda que Larrea continuï a la UEFA. El futbol espanyol ha de plantejar-se moltes coses”. A Rubiales, doncs, li espera un procés llarg i dur per dur a terme un canvi eficient i trencar així amb els vicis de l’anterior etapa.

LES FRASES

Em sembla un malbaratament tremend i em molesta que ho haguessin tancat directius que estaven en transició
Qui va donar l’ordre verbal va ser Larrea. És una irresponsabilitat que continuï a la UEFA
Luis Rubiales
president de la fef
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)