Champions

El cop a Karius

Futbol. Després del diagnòstic del Massachusetts General Hospital, el porter del Liverpool rep el suport de la FIFPro, que anuncia mesures per ajudar a reconèixer commocions a la gespa

L’actuació de Loris Karius en la passada final de la Champions League encara cueja. Les dues errades flagrants que va protagonitzar el porter del Liverpool, que van costar dos gols i que van acabar decantant la final per al Real Madrid ja són part de la història de la competició europea, però darrerament han obert un altre capítol. I és que els errors podrien tenir la seva explicació: una commoció cerebral que el futbolista va tenir durant el partit.

Tot es remunta a dos minuts abans de la pífia amb Benzema en el primer gol, que va precedir la del tercer, en què no va blocar un xut centrat de Bale. Abans, doncs, Karius va rebre un cop al cap amb el colze de Sergio Ramos, que havia entrat a rematar una centrada lateral i va acabar impactant amb el porter. El del Liverpool va continuar, però d’acord amb les proves a les quals es va sotmetre cinc dies després del xoc a l’hospital general de Massachusetts, no ho hauria d’haver fet. El centre nord-americà va assegurar en un comunicat que el cop va causar a Karius “una commoció cerebral” que podria haver-li impedit desenvolupar-se en plenitud de condicions. “En el moment de la nostra avaluació, els principals símptomes residuals i signes objectius suggereixen que va tenir una disfunció espacial visual que probablement va succeir immediatament després del succés. És possible que aquests dèficits afectessin el seu rendiment”, van explicar els prestigiosos doctors Ross Zafonte i Lenore Herget.

El diagnòstic palesa que va ser una errada que el porter continués al terreny de joc, perquè estava lesionat. Precisament, aquest tipus de lesió és una de les que més preocupen en el món del futbol i l’associació de futbolistes professionals (FIFPro) s’hi va referir. En una nota, l’organització va oferir “tota la solidaritat” al porter i també va anunciar propostes per intentar evitar que es torni a repetir que un jugador amb una commoció continuï al camp. “Estem treballant en un vídeo educatiu per ajudar els futbolistes a reconèixer i advertir quan un company o oponent té una commoció. Els nostres sindicats membres el mostraran als vestidors de tot el món la temporada que ve”, va explicar l’associació.

La versió de Sergio Ramos

El capità del Real Madrid ha fet parlar després de la final de la Champions pel fet d’haver-se vist involucrat en la lesió de Salah i també en el cop a Karius. “No volia parlar del tema de Salah perquè tot es magnifica. Mirant la jugada bé, ell m’agafa primer del braç i jo caic de l’altre costat; de fet es lesiona l’altre braç i diuen que li faig una clau de judo... Després el porter diu que estava commocionat per un xoc amb mi; només falta que Firmino digui que es va refredar perquè li va caure una gota de suor meva”, va manifestar ahir irònicament Sergio Ramos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)