1a divisió

Un càsting que es recargola

Real Madrid. El club blanc, encara encaixant el revés que va suposar l’adeu de Zinedine Zidane, continua buscant-li relleu després que diversos candidats al càrrec s’hagin descartat

En el Real Madrid encara no s’han refet de la “inesperada” i “impactant”, en paraules de Florentino Pérez, marxa de Zinedine Zidane. “Un no pot estar preparat per a una notícia com aquesta”, va explicar el president del club blanc el dia del comiat del preparador francès, en què no va voler referir-se a un possible relleu. Una setmana després, res no ha canviat; la banqueta madridista segueix sense inquilí i amb menys opcions, ja que diversos dels candidats que tenien al cap a la casa blanca s’han descartat.

El primer a desentendre-se’n va ser Joachim Löw. El seleccionador alemany sempre ha estat del gust de Florentino Pérez, però de seguida va deixar clares les seves intencions. “Ho descarto absolutament”, va dir la setmana passada, qüestionat sobre la possibilitat de dirigir el Madrid. “Per a mi això no és cap tema, ara estic en el mundial. Segur que trobaran un bon successor per a Zidane”, va cloure Löw. Un altre dels candidats que s’ha pronunciat públicament és Mauricio Pochettino, un altre tècnic que agrada en el club blanc. Ara mateix en el Tottenham, amb el qual té contracte fins al 2023, l’entrenador argentí no tanca la porta. “Si em veig a la banqueta del Madrid? Algun dia, qui ho sap, com en la de la selecció argentina. Són equips que he seguit des de petit. És un dels millors equips de la història del futbol”, va expressar la setmana passada Poche, que també va remarcar que és al capdavant d’un “projecte bonic” amb el Tottenham. “El que hagi de ser serà”, va dir. Precisament, el fet de pertànyer al club londinenc, presidit per Daniel Levy, un os dur de rossegar negociant, és el principal impediment amb què es troba el club de Chamartín.

D’altra banda, més entrenadors com el jove de 30 anys Julian Nagelsmann, a les ordres del Hoffenheim, i Massimiliano Allegri, del Juventus, també haurien rebut una oferta del Real Madrid, refusada en tots dos casos.

El perfil

Tot i això, els noms amb què especula el Real Madrid, però, són perfils allunyats del que li ha funcionat en els últims temps. Casos d’èxit com Vicente del Bosque, Carlo Ancelotti i el mateix Zinedine Zidane, que plegats sumen sis Champions League en el conjunt blanc, són entrenadors que destaquen per la seva mà esquerra i la gestió del vestidor per sobre de tot, i tenen poc a veure, per exemple, amb Jürgen Klopp, un altre dels preparadors als quals s’ha posat en l’òrbita de l’interès blanc, i que és més metòdic.

D’un perfil semblant a Del Bosque i Zidane, homes que coneixen a fons la casa blanca, és Guti, també candidat al càrrec. L’exfutbolista del conjunt blanc entrena en el planter madridista des del 2013 i en les darreres dues temporades ha dirigit el juvenil A. També en aquesta línia d’exjugadors de l’entitat, Michel i Fernando Hierro han estat situats com a possibles relleus de Zidane.

A CONTRAPEU

“Un no pot estar preparat per a una notícia com aquesta”, va dir Florentino Pérez

DESINTERESSATS

Löw, Allegri i Nagelsmann refusen entrenar el Madrid el proper curs

POSSIBLES RELLEUS

Pochettino és difícil que ho sigui perquè pertany al Tottenham i Guti és una opció
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)