Més futbol

L’aspirant Guedes

Futbol. L’hàbil extrem format al Benfica va reivindicar un lloc en l’onze portuguès amb un doblet contra Algèria i en un moment en què és un reclam llaminer en el mercat

Gonçalo Guedes (Benavente, Portugal, 1996) va fent camí pel futbol com una exhalació, pràcticament sense donar certeses de quina pot ser la seva magnitud. Quan el seu nom comença a sonar amb força, s’evapora.

Li va succeir al Benfica, on, quan ja havia començat a acreditar una volada important, va aparèixer una oferta milionària del PSG, i tot i passar de puntetes per París, també a València s’han quedat amb ganes d’escrutar la dimensió d’un dels pocs extrems sorgits de Lisboa i que no duen el segell de l’Sporting. Si Alcochete ha estat el gran bressol de futbolistes de banda, com Figo, Simão, Quaresma o Ronaldo, el Benfica també podria reivindicar en breu la paternitat d’un jugador d’aquells que encenen el cor dels aficionats. “És ràpid, imprevisible, irreverent. Ell mateix pot construir les accions per als companys i també sap definir”, ha reconegut recentment Figo.

Sense haver arrelat encara enlloc (ha de tornar al PSG després de la seva cessió a Mestalla), Guedes ha aterrat a la selecció amb tota la intenció de moure el confort d’un grup de futbolistes que ja s’han instal·lat en l’Olimp de la història de Portugal amb l’èxit en l’Eurocopa. Fernando Santos té pràcticament esbossat el seu onze des de fa temps i l’ha anat condimentant amb alguna aparició com la de Bernardo Silva. Però després d’una temporada estimulant a València, Guedes no veu el límit i afronta el mundial com un últim impuls cap a la primera fila del futbol europeu. Amb un doblet contra Algèria, en l’adeu del combinat lusità a Lisboa, l’extrem de Benavente ja ha creat adeptes que reclamen un lloc de privilegi en una selecció en què podria ocupar diversos rols en el 4-4-2, tant a la banda com en la posició de davanter, amb mobilitat.

Per a Guedes, el mundial és “la culminació d’un somni”, però també una plataforma en un moment decisiu de la seva carrera. Després d’haver invertit de forma salvatge en Neymar i Mbappé, el PSG està sota la lupa del fair play financer i la venda de l’extrem podria ser una manera d’alleugerir balanços. Al València tenen l’esperança d’abonar 40 milions d’euros més variables per assegurar-se a títol definitiu el que saben que és un valor segur, però Rússia pot ser un aparador definitiu per a un Gonçalo Guedes que ha acreditat que pot mirar als ulls els millors laterals del planeta i desafiar-los.

DADES

40
milions d’euros
més variables vol abonar el València al PSG per l’internacional portuguès
9
assistències
va repartir Guedes en la passada edició de la lliga, en què va marcar 5 gols
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)