1a divisió

El seleccionat per Florentino

Selecció espanyola. El Madrid anuncia el fitxatge de Julen Lopetegui com a relleu de Zidane. Renovat amb Espanya fa tres setmanes, el tècnic basc signarà fins al 2021 i s’incorporarà després del mundial

Julen Lopetegui és l’escollit. En plena cursa contrarellotge i abocat al repte majúscul de cobrir el buit inesperat que va deixar Zinedine Zidane fa gairebé dues setmanes, Florentino Pérez va posar fi ahir de forma inesperada al càsting iniciat els últims dies per trobar amb urgència el relleu del preparador francès a la banqueta del Real Madrid. Renovat amb el combinat estatal el mes de maig passat fins al 2020 –“aquesta decisió suposa la renovació d’un projecte, està feta amb temps i sense cap precipitació”, va arribar a declarar el director esportiu, Fernando Hierro–, Lopetegui signarà amb l’equip madridista per a les properes tres temporades un cop Espanya hagi acabat la seva participació en el mundial de Rússia i previ pagament de la seva clàusula de sortida, fixada en quasi dos milions d’euros.

D’aquesta manera, Lopetegui es converteix en el cinquè entrenador pel qual el Madrid ha hagut d’abonar diners per incorporar-lo, després de Toshack (1989), Pellegrini (2009), Mourinho (2010) i, finalment, Ancelotti (2013). Fora de la primera llista de tècnics que el Madrid sospesava, entre els quals hi havia Löw, Pochettino i Allegri, l’aposta per Lopetegui compleix el perfil del seu predecessor. Criat al planter del club blanc i exjugador i extècnic del Castella, l’entrenador guipuscoà de 51 anys té una bona reputació al vestidor de l’equip madridista, especialment per als internacionals espanyols.

De caràcter afable i tranquil, Lopetegui ha demostrat al llarg dels seus gairebé dos anys al capdavant de la selecció absoluta el seu bon encaix amb la filosofia implantada d’un estil vistós i amb la pilota com a eix vertebrador. Així, avalat pel seu bon coneixement de la base i amb un full de ruta impecable –no coneix la derrota des del seu debut amb el combinat absolut–, Lopetegui ha liderat la regeneració i renovació del combinat estatal, apostant sempre pel talent i en què futbolistes com Isco, Asensio, Nacho o Lucas Vázquez han tingut una progressió notòria sota la seva direcció.

Poc després del comunicat oficial emès pel Real Madrid, la federació espanyola va anunciar al seu torn la marxa de Lopetegui, que avui mateix farà una roda de premsa acompanyat del president, Luis Rubiales. “La FEF rebrà el pagament de la clàusula de rescissió per tal que l’actual seleccionador pugui signar pel Madrid. La FEF sol·licita el màxim respecte per mantenir la normalitat en la concentració de la selecció nacional a les portes del nostre debut en el mundial contra Portugal”, deia el comunicat.

Respectat pels pesos pesants del vestidor blanc, Lopetegui assumirà una herència difícilment igualable amb la seva habitual valentia i desimboltura. Florentino ja té el seu nou Zidane.

UN PERFIL ‘ZIDANE’

Exjugador i extècnic del Castella, té una bona reputació al vestidor

REGENERACIÓ

Isco, Asensio o Nacho han tingut una progressió notòria sota la seva direcció

HERÈNCIA DIFÍCIL

Afable i tranquil, Lopetegui haurà de fer front al llegat que ha deixat ‘Zizou’
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)