Internacional

Un líder amb mà de ferro

Selecció espanyola. Amb escassa experiència a les banquetes, Hierro assumeix el repte més important de la seva carrera avalat per l’ampli coneixement de la casa

Fent gala del seu fort caràcter i amb una marcada personalitat, Fernando Hierro no ha tingut cap problema a l’hora d’acceptar posar-se al capdavant d’un terratrèmol per ara de proporcions desconegudes. Figura tremendament respectada dins del vestidor del combinat estatal i en l’esfera internacional, l’escassa experiència del nou seleccionador espanyol és suplerta pel seu ampli coneixement de la casa.

Internacional en 89 partits i quart màxim golejador (29) de la història d’Espanya per darrere de Villa, Raúl i Torres, Hierro és vist pel nucli dur de l’absoluta com la millor solució d’urgència per liderar la greu crisi esportiva originada arran de l’afer Lopetegui, especialment pel seu passat com a futbolista. Així, la plana major de la selecció espanyola veu Hierro com l’home indicat per donar continuïtat al projecte iniciat per Lopetegui ara fa dos anys. “Haig de donar-li les gràcies, posem la selecció a les seves mans atès que havia de ser una persona que conegués bé l’equip. Els jugadors l’han acceptat amb els braços oberts, a més de transmetre’ns el seu compromís”, va etzibar Luis Rubiales poc abans de passar el torn de paraula al preparador andalús. “No és qüestió d’entendre o no determinades decisions, sinó d’afrontar una realitat. Aquest és el missatge que volem enviar: hem d’afrontar una realitat i com menys mirem enrere, millor. Ha sigut una qüestió ràpida, quan el president m’ha comentat la possibilitat tenia tres alternatives: dir que no, marxar o optar per la tercera, que és ser-hi present. Hi ha uns futbolistes, una federació i és el moment de fer un pas endavant. Ho he tingut clar des del primer moment. No podia dir que no perquè no m’ho hauria perdonat”, reconeixia Hierro.

L’exjugador del Madrid, però, només disposa d’un any d’experiència com a primer entrenador. Va ser la temporada 2016/2017, quan va dirigir un Oviedo que no va poder disputar la fase d’ascens a primera després de finalitzar en la desena posició. Anteriorment, havia actuat com a ajudant d’Ancelotti al Madrid el curs 2014/15 en l’última campanya de l’italià a l’entitat de Concha Espina. Fora de les banquetes, la bona sintonia que manté amb els futbolistes també és deguda al seu rol com a director esportiu, tant en el Màlaga com en la selecció espanyola, en aquest cas en dues etapes diferents.

No hi haurà revolució

La primera, sent partícip entre el 2007 i el 2011 de l’època daurada de l’equip estatal, amb la consecució de l’Eurocopa d’Àustria i Suïssa amb Luis Aragonés i el mundial de Sud-àfrica, ja amb Vicente del Bosque. Sense temps per dur a terme experiments i havent viscut in situ els triomfs de la roja, Hierro va deixar entreveure que no durà a terme grans modificacions. “No es pot canviar en dos dies el que s’ha fet en dos anys de treball. Hem de ser intel·ligents i coherents i d’aquí al dia de Portugal no tenim gaire capacitat de canvis. Jo estic present en tots els entrenaments”, va reblar Hierro.

Ramos i Pique demanen “unitat”

Coneguda la notícia de la destitució de Lopetegui i el posterior nomenament de Hierro com a seleccionador, diverses veus autoritzades van entrar a valorar tot l’enrenou ocasionat. Així, el capità de la roja, Sergio Ramos, va emetre un comunicat a les xarxes socials en què recordava que “representem un escut, uns colors, una afició i un país”. “La responsabilitat i el compromís són amb vosaltres i per a vosaltres”. Piqué, per la seva banda, va recordar el cas de la Universitat de Michigan, que va guanyar la NCAA del 1989 després que el tècnic fos acomiadat. “Tots units, ara més que mai”, va piular el central català. Xavi Hernández, ara a les files de l’Al-Sadd, va valorar positivament la decisió d’acomiadar Lopetegui. “La federació ha encertat fent fora Lopetegui, el que ha fet és inoportú”, va declarar el de Terrassa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)