1a divisió

Florentino, amb la destral esmolada

Guerra bruta Madrid-FEF. El president del Madrid va engegar ahir en la presentació de Lopetegui la seva particular campanya mediàtica contra Luis Rubiales

Segurament en cap altre acte de presentació d’un entrenador del Real Madrid s’haurà parlat menys de futbol com en la presentació en societat d’ahir de Julen Lopetegui a la zona noble del Santiago Bernabéu. Poc futbol i molts dards enverinats. Moltíssims.

Després de l’enorme convulsió que ha produït en el futbol espanyol tot el cas Lopetegui, i de la perplexitat amb la qual s’ha seguit tot l’afer a escala mundial, hi havia ahir una gran expectació per saber com gestionaria Florentino Pérez tota la crisi generada en les últimes hores. La incògnita es va desvelar ràpidament. Florentino en estat pur. A l’atac. Amb la destral ben esmolada. El president del Real Madrid va carregar amb duresa des del minut u contra el president de la federació espanyola, Luis Rubiales. Julen Lopetegui va ser el secundari convidat a la festa. Florentino, l’actor protagonista. “Nosaltres volíem que aquest acte s’hagués fet després del mundial, però les circumstàncies ens han portat avui aquí. Tu, Julen, tenies dos somnis, el mundial i poder entrenar el Madrid. Tot era perfectament compatible, però no ha pogut ser. El Madrid i Julen havien arribat a un acord en l’exercici de la llibertat. Nosaltres ho vam comunicar abans del mundial com un acte de transparència. Uns ho han venut com un acte deslleial. Qui ho ha fet, té un sentit patrimonial de les persones feliçment superat en l’Espanya del segle XXI. Jo personalment vaig comunicar l’acord al president de la federació. El que podria entendre’s com un acte de normalitat, s’ha convertit en un acte absurd d’orgull mal entès. Julen ha estat víctima d’una decisió injusta. Hi ha gent que només busca desprestigiar la imatge del Real Madrid”, va etzibar Florentino.

La carta del victimisme. I per a molts, segurament, un missatge amb altes dosis de cinisme. Per a Florentino, Rubiales és aquí l’únic dolent de la pel·lícula i molts, a Madrid, compraran la campanya. La realitat, però, és que el Madrid s’estalviarà finalment pagar els dos milions d’euros de la clàusula de rescissió i té des d’ahir el nou entrenador treballant a ple rendiment per a la planificació esportiva de la temporada 2018/19. També hi ha una altra realitat: el divorci Madrid-Federació és, ara ja sí, total. Guerra oberta Florentino-Rubiales.

Lopetegui, amb ‘jet lag’

Pocs minuts després de la roda de premsa de Fernando Hierro i Sergio Ramos, prèvia al debut en el mundial d’avui de la roja contra Portugal, tenia lloc a Madrid una de les imatges del dia: Julen Lopetegui lluint la samarreta del Real Madrid. Amb els peus a la sala de premsa del Bernabéu i els ulls mirant cap als mitjans audiovisuals allà presents, però amb el cap segurament encara a Rússia. De bojos. Impossible de gestionar per a qualsevol.

Lopetegui, home ja de Florentino en la campanya anti-Rubiales, també va tenir paraules per al president de la FEF: “M’hauria agradat que hagués actuat d’una altra manera. La lleialtat és dir la veritat. Quan hi va haver alguna cosa a dir, ell va ser el primer a saber-ho. L’acord l’havíem de tancar abans, no durant el mundial.”

Preguntat pels seus sentiments contradictoris en el dia d’ahir, Lopetegui no va poder ser més clar: “Des de la mort de la meva mare, ahir [dimecres per al lector] va ser el dia més trist de la meva vida. Però avui és el dia més feliç de la meva vida.” La resposta va generar aplaudiments entre la claca. Xiulets va generar, en canvi, la pregunta d’un periodista sobre si Cristiano era el millor del món, en clara referència a les recents declaracions que havia fet Lopetegui en què deia que el millor futbolista de la història era Leo Messi. Julen va sortir del jardí com va poder: “Cristiano és el jugador que vull sempre al meu costat. El millor està en el Madrid.”

LES FRASES

Tot això s’ha convertit en un acte absurd d’orgull mal entès. Julen ha estat víctima d’una decisió injusta. Hi ha gent que només busca desprestigiar la imatge del Madrid
S’ha venut com un acte deslleial. Qui ho fa té un sentit patrimonial de les persones feliçment superat en l’Espanya del segle XXI
Florentino Pérez
president del real madrid
Ahir [dimecres] va ser el dia més trist de la meva vida. Però avui és el dia més feliç
Julen Lopetegui
entrenador del real madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)