1a divisió

El vigent campió s’estrena

Grup F. Alemanya, inicia la revalida del trofeu assolit fa quatre anys al Brasil enfrontant-se a Mèxic. Tot i el 4-1 registrat en el duel directe de la copa Confederacions del 2017, Löw és prudent

La vigent campiona del món arrenca avui la defensa del títol assolit quatre anys enrere al Brasil. “És difícil guanyar un segon mundial consecutiu” va apreciar Joachim Löw, conscient que des del 1962 cap selecció aconsegueix revalidar el trofeu –llavors va ser el Brasil–. Tot i això, el seleccionador alemany va destacar que tots els seus internacionals mantenen la màxima il·lusió: “Entre mundials sempre hi ha canvis. Entren jugadors nous i hi ha coses que es modifiquen, però encara tenim fam de victòria.

El primer pas seria imposar-se avui a Mèxic (17 h, hora catalana) a l’estadi Luzhniki de Moscou. L’historial juga a favor de la mannschaft, que mai ha perdut contra la tricolor. De fet, en les semifinals de la copa Confederacions celebrada fa un any també a Rússia, va imposar-se per un clar 4-1. Löw, però, no se’n refia. En aquest sentit, al seleccionador se li va preguntar explicitament pel davanter Hirving Lozano (PSV Eindhoven), que apareix com la principal amenaça en l’atac mexicà: “És un gran jugador, però també ho són els altres extrems que té Mèxic. Són perillosos i caldrà controlar-los.”

Löw no va desvelar alguns dels dubtes que presenta l’onze que presentarà avui, com ara si escollirà entre Draxler o Reus per completar l’atac. Pel que fa a la porteria, sembla que Manuel Neuer, ja recuperat de la lesió que l’ha mantingut gairebé tot l’ultim curs aturat, serà l’escollit en detriment del porter blaugrana Marc-André Ter Stegen.

“Hem de jugar per l’amor a guanyar i no amb el temor de perdre”, va comentar el seleccionador mexicà Juan Carlos Osorio, quan ahir se li va preguntar per com la tricolor plantejaria el partit. “Considerem que tenim el potencial para jugar de tu a tu contra Alemanya”, va concloure.

LA FRASE

Entre mundials sempre hi ha canvis, entren i surten jugadors, però encara tenim fam
Joachim Löw
SELECCIONADOR ALEMANY
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)