Internacional

L’àrea és de Ronaldo

Grup B. Un gol matiner del punta del Madrid deixa sense resposta un Marroc estimulant però que enyora la contundència en els metres finals

Cristiano Ronaldo ha plantat la seva bandera a Rússia. El futbol es juga a tot el rectangle però es resol a les àrees, allà on l’ariet del Real Madrid no hi entén de moments ni de rivals, d’escenaris ni competicions, i on és capaç de camuflar el futbol ranci i conformista del seu Portugal amb una eficàcia incontestable, ahir amb un matiner i solitari però deficient gol per desarmar la proposta d’una selecció marroquina molt més agradable a la vista i a la qual només la poca traça davant Rui Patrício li va impedir conquerir una fortuna que va merèixer.

Malgrat que disposa de futbolistes amb certa capacitat per moure el partit, com Moutinho, Guerreiro, Bernardo Silva o João Mario, Portugal prefereix viure gran part del temps immòbil, com si allò no fos cosa seva, enfundat en la seva cuirassa defensiva i dedicat a resistir als esdeveniments més que no pas a intentar escriure’ls. Però aquest caminar silenciós per la vida és el que mou l’actual campiona d’Europa, reflex del seu seleccionador, i vehicle suficient perquè Cristiano Ronaldo pugui promoure la seva peculiar batalla. Quan Portugal pica, ho fa amb força. Quan trenca el to baix del partit, ho fa per moure el marcador. I sempre a través del seu capità, que ahir va comparèixer en el tercer minut del partit per, a la sortida d’un córner, esmunyir-se de la marca tova de Manuel da Costa i afusellar Munir, segellant el seu quart gol en aquest campionat i empenyent el Marroc a una lluita ja desequilibrada des del principi. En el resultat més que en el joc, on els lleons de l’Atles van tenir una argumentació prou sòlida, ahir amb un 4-2-3-1 dissenyat per Hervé Renard i mesclant bé el joc, des de la capacitat de passada de Boussoufa i Ziyech a la profunditat d’un Nordin Amrabat que va fer anar de corcoll Raphäel Guerreiro. Tot passant per la voracitat d’un Khalid Boutaïb, que va ser una pedra a la sabata de Pepe i José Fonte. Però dins les àrees el partit va tenir una resposta diferent. Cristiano Ronaldo va aprofitar la seva ocasió mentre que el Marroc es va quedar amb la mel als llavis reiteradament, sobretot en una rematada de cap en la represa de Younes Belhanda que Rui Patrício va interceptar de manera prodigiosa. Però no va ser l’única. Mehdi Benatia, amb un imant a cada acció aturada, va sovintejar el gol en més d’una ocasió, però no va enfocar la porteria. Sí que ho va fer Ziyech, en l’ocàs del partit, però el seu xut es va estavellar en el cos de José Fonte, davant la desesperació d’una nodrida afició marroquina que es va fer un tip de corejar el nom de Messi. El partit, però, se’l va quedar Cristiano Ronaldo, escollit millor jugador del partit per segona vegada consecutiva en el torneig.

RUI PATRÍCIO

El porter portuguès va treure una mà prodigiosa per frustrar Belhanda

EL MARROC, FORA

Alguns jugadors marroquins van acabar entre llàgrimes per la derrota
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)