Internacional

Truc final de Shaqiri

Grup E. Un gol del migcampista suís d’origen kosovar al minut noranta va completar una remuntada que situa el combinat helvètic molt a prop dels vuitens

Les expectatives suïsses d’accedir als vuitens del mundial s’han multiplicat després d’imposar-se ahir a Sèrbia per 1-2. Un triomf, amb remuntada inclosa, que va tenir com a protagonistes Xhaka i Saqhiri, autors dels dos gols helvètics, l’últim just al minut noranta. Precisament dos dels tres jugadors del combinat suís –l’altre és Behrami– d’origen kosovar, amb les implicacions polítiques que això suposa per a Sèrbia. De fet, la derrota encaixada per la selecció balcànica quan ja ensumava el xiulet final complica molt el seu accés a vuitens, ja que en la tercera i última jornada del grup E (27 de juliol) s’enfronta al Brasil. Per contra, Suïssa, que ara comparteix el primer lloc amb la canarinha –tots dos sumen quatre punts–, s’enfrontarà a una Costa Rica ja sense possibilitats.

El combinat dirigit per Vladimir Petkovic va fer mèrits per emportar-se el triomf, tot i que va ser Sèrbia qui es va avançar en el marcador quan tot just s’havien complert cinc minuts. Ho va fer mitjançant un especialista en el joc aeri com Aleksandar Mitrovic, que va connectar de cap una centrada de Tadic al punt de penal i va enviar la pilota al fons de la porteria de Sommer (1-0). Una acció calcada a la que poc abans ja havia protagonitzat, però que el porter suís havia pogut refusar.

El combinat dirigit per Mladen Krstajic va arribar al descans amb aquest avantatge, tot i que Suïssa ja havia fet mèrits per tornar a equilibrar el marcador. De fet, va tenir més control de la pilota i va disposar d’ocasions clares, com una de Seferovic, que Stojkovic va desactivar amb un gran refús. Tot i això, Sèrbia va continuar mostrant-se com un equip impulsiu, capaç de donar un ensurt en qualsevol moment amb la capacitat rematadora Mitrovic i el tocs de qualitat de Milinkovic-Savic per la frontal de l’àrea suïssa.

L’empat helvètic va arribar abans dels 10 primers minuts de la segona part (52’). Xhaka va connectar un xut potent des de la mitjana distància que Stojkovic, sorprès per l’efecte que va agafar la pilota, no va poder aturar. L’1-1 va confirmar el creixent domini de Suïssa, cada cop més difícil de contrarestar pels serbis. En aquest sentit, l’entrada al camp de Gavranovic va ser important per consolidar aquest pas endavant. De fet, ell va ser l’encarregat de fer la gran passada a l’espai perquè Shaqiri corregués fins a plantar-se davant del porter Stojkovic, el superés amb un xut encreuat i establís l’1-2 final just en el minut noranta.

GOLS

El primer gol suís (52’) el va fer Xhaka, que, com Shaqiri, també és d’origen kosovar