Internacional

‘Auf Wiedersehen’

Grup F. Alemanya, la vigent campiona del món, diu adeu al mundial en la primera fase després de perdre contra Corea amb dos gols en el temps afegit que certifiquen una desfeta històrica

“El futbol és un esport que van inventar els anglesos, juguen onze contra onze, i sempre guanya Alemanya.” Aquesta és la frase original que va pronunciar Gary Lineker fa temps i que tanta raó li ha donat en els últims anys. En aquest mundial de Rússia, l’exdavanter anglès va modificar-la després de l’agònic triomf alemany contra Suècia i que els permetia arribar a l’última jornada de la primera fase amb possibilitats de classificar-se. Doncs bé, després del que va passar ahir va quedar enterrada per sempre més en la història del futbol, com molt bé va recordar Lineker a través de Twitter.

La totpoderosa Alemanya, la vigent campiona del món, i que feia quatre mundials consecutius que arribava com a mínim a les semifinals, va quedar eliminada després de ser incapaç de vèncer Corea del Sud, a la qual necessitava guanyar per ser en els vuitens, places que seran per a Suècia i Mèxic. Des que existeix aquests sistema, Alemanya sempre havia estat capaç de superar la primera fase, així que la sorpresa és majúscula. Des del 1938 que no quedaven fora en la primera eliminatòria. Ja havia quedat demostrat que els grans favorits estaven patint més del normal en aquest mundial, però ningú s’esperava que el conjunt de Löw diria adeu a la competició de bon començament.

La mannschaft en queda fora amb justícia, després de completar tres partits força mediocres tenint en compte el seu potencial. Va perdre contra una Mèxic superior, va superar amb molts problemes Suècia gràcies a un gol en l’últim minut de Kroos, i va caure estrepitosament contra tot pronòstic contra Corea, que en va tenir prou defensant amb seriositat i fer mal al contraatac. Els alemanys van dur el pes del partit però se’ls va veure mancats de frescor, lents, sense ritme, molt allunyats d’aquell equip que va meravellar en l’últim mundial, al Brasil. Löw fa fer alguns canvis en l’equip titular. Van entrar Özil, Goretzka, Khedira, Hummels i Süle per Müller, Draxler, Rudy, Boateng i Rüdiger. Res, però, els va servir malgrat que van dur el pes del partit en tot moment; això sí, sense que poguessin inquietar gaire la porteria sud-coreana. De fet les millors ocasions en el primer temps van ser dels asiàtics, primer amb el llançament d’una falta directa de Jung Woo-Young en què la pilota es va escapar de les mans a Neuer i després amb una volea de Son Heung-min que va marxar per sobre del travesser.

Després de la represa, Alemanya va millorar i va començar a disposar d’algunes bones ocasions, la millor de totes, una rematada de cap de Goretzka que va tenir una resposta espectacular de Choo Hyun-woo, que va estirar-se felinament per posar una mà salvadora i enviar la pilota a córner. Werner en va tenir dues de seguides abans que Löw mogués la banqueta per intentar penetrar en la defensa coreana. Va fer entrar Mario Gómez, Müller i Brandt, però ni així van ser capaços de generar excessiu perill en jugades trenades. Les millors ocasions van venir a pilota aturada en rematades errònies de Hummels. Amb el partit trencat, Corea va estar a punt de marcar en un xut de Son, i ja va ser en el temps de descompte quan feia saltar la gran sorpresa amb dos gols, el primer de Kim concedit pel VAR i el segon de Son en un contraatac després d’una pèrdua de Neuer al mig del camp.

GRAN SORPRESA

Alemanya no quedava fora en una primera fase del mundial des del 1938

Löw admet que l’eliminació ha estat “justa”

El seleccionador d’Alemanya, Joachim Löw, va reconèixer que l’eliminació del seu equip del mundial de Rússia havia estat “justa”, després d’una primera fase amb dues derrotes i només un triomf per la mínima. El tècnic va assegurar que la decepció “és enorme” i va lamentar les ocasions fallades en els partits contra Suècia i Corea. Sobre si seguirà al capdavant del combinat alemany, va comentar que era massa aviat per confirmar-ho, però Bierhoff, el director esportiu, va donar per fet que continuarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)