Internacional

El joc net permet al Japó classificar-se per als vuitens

Grup H. El conjunt nipó, amb molts canvis en l’onze inicial, és incapaç de guanyar Polònia, però passa gràcies a tenir menys targetes que el Senegal

Per quarta vegada en la seva història, la selecció del Japó estarà en els vuitens de final d’un mundial, malgrat que va perdre contra Polònia per un solitari gol de Bednarek. El país del sol naixent és una festa després d’aconseguir aquesta glòria, malgrat que ho va fer amb patiment i gràcies al joc net. Només el fet d’haver rebut dues targetes menys que el Senegal, amb el qual estaven empatats a tot, permet als japonesos superar la primera fase i deixar fora de la competició el conjunt africà, al qual un gol contra Colòmbia li hauria permès salvar l’orgull del continent. Però no va poder ser malgrat la bona imatge que han deixat.

La selecció del Japó es va prendre el duel contra Polònia, ja sense possibilitats, amb massa confiança. No va tenir en compte que totes les seleccions que van arribar a la última jornada havien tingut un comportament exemplar i professional, i els polonesos no van ser cap excepció. El seleccionador nipó va fer un munt de canvis en l’equip titular, un total de sis respecte al duel contra Senegal, malgrat que de justificats només n’hi havia dos: els d’Inui, el creador de joc dels japonesos, i Harebe, peça fonamental al mig del camp. Veure una targeta groga els hauria impedit disputar el partit de la propera ronda.

L’objectiu de Polònia era molt simple, marxar del mundial amb una victòria que netegés una mica la seva imatge i que la seva gran estrella, Lewandowski, també pogués marxar de la cita amb, com a mínim, un gol. Van complir a mitges. Tants canvis en els dos equips i la calor van provocar que hi hagués moltes imprecisions durant el partit. Grosicki, amb una rematada de cap, hauria pogut avançar Polònia en el primer temps, però Eiji Kawashima va enviar la pilota al pal sense que entrés per complet a la porteria, com va quedar demostrat amb la tecnologia de línia de gol.

L’empat li servia, al Japó, perquè en l’altre partit del grup també es mantenia la igualada. El gol de Bednarek en el minut 59 després d’una errada de la defensa japonesa va insuflar tensió al partit, perquè el Japó en aquells moments quedava fora, però el gol del blaugrana Yerry Mina contra el Senegal va permetre classificar-se als nipons, que van especular en els minuts finals.

CONSERVADORS

En els últims minuts del partit els japonesos es van dedicar a perdre el temps
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)