Internacional

Els penals condemnen Espanya contra Rússia (1-1)

Vuitens. El combinat estatal s’avança amb un gol en pròpia porta i els russos empaten amb una mà dins l’àrea de Piqué

La selecció espanyola també se n’ha anat cap a casa en caure contra Rússia a la tanda de penals. El combinat estatal s’ha avançat aviat en una acció a pilota atura i gol en pròpia porta, però ha tingut molts problemes per palesar la superioritat i una errada de Piqué ha comportat l’empat rus des del punt de penal. En el cara a cara des dels onze metres Koke i Iago Aspas han fallat.

Hierro ha sacsejat l’alineació donant entrada Nacho i Asensio en el lloc de Carvajal i Iniesta. Koke ha aparegut també en l’onze inicial, per ajudar Sergio Busquets al mig del camp. Rússia, amb cinc defenses, ha regalat la pilota a Espanya i ha esperat la seva oportunitat al contracop. L’equip de Fernando Hierro ha pres la iniciativa i, abans d’arribar al primer quart d’hora de joc, s’ha trobat amb un gol que li ha permès jugar amb molta tranquil·litat. En l’acció de l’1-0, Sergio Ramos ha provocat, després d’una falta des de la dreta de Marco Asensio, que Ignasevitx refusés malament i marquès en pròpia porta.

No ha patit gens la selecció estatal amb avantatge en el marcador. De fet, si Gerard Piqué no hagués tocat amb la mà a dins de l’àrea una rematada de Dzyuba, a cinc minuts del descans, les opcions d’empatar per als russos haurien estat molt escasses. Però l’àrbitre ha vist el penal i el propi Dzyuba ha batut De Gea en el llençament.

Costa ha pogut marcar el segon gol espanyol en el temps afegit de la primera part, en una bona rematada a passada de Nacho, però l’1-1 no s’ha mogut. Alba ha estat el primer en generar perill a la represa, però no ha pogut definir bé la rematada en una centrada dins l’àrea de Marco Asensio. Iniesta ha entrat en el minut 67 i a tocar del final ha tingut la victòria a les botes. El xut del blaugrana ha anat al pal i el duel, a la pròrroga.

El combinat estatal ha dominat amb claredat en el temps afegit i l’ocasió més cara ha estat per a Rodrigo en la segona part. El davanter del València ha lluït velocitat en una contra i la rematada final l’ha desviada el porter rus, sense que ningú hagi pogut aprofitar el rebot. El marcador no s’ha mogut i els penals han decidit. Iniesta, Piqué. Ramos no han fallat, però Akinfeev ha aturat el tercer llençament, de Koke, i el cinquè, de Iago Aspas.