Internacional

La UEFA reobre la investigació dels comptes del PSG

Joc net financer. Es manté la sospita de dopatge financer en els comptes dels parisencs, que el 13 de juny es van lliurar d’una sanció estil Milan

La UEFA va tancar el 13 de juny la investigació dels comptes del PSG després que la Càmera d’Investigació de Control Econòmic de Clubs determinés que no hi havia irregularitats i que no se superava el límit de pèrdues admès pel joc net financer, situat en 30 milions d’euros. No deuria estar tan clar perquè avui han decidit passar el cas a la Càmera d’Adjudicació del Control Financer de Clubs. Presidida per l’ex-fiscal general de Portugal José da Cuña, l’òrgan considera que la primera decisió, que perdonava es parisencs tot i obligar-los a vendre jugadors per valor de 60 milions abans del 30 de juny, presenta irregularitats i que les sospites que els comptes estan inflats amb patrocinis fora de mercat per compensar l’enorme despesa en fitxatges tenen fonament. Així, el PSG, que va generar el malestar dels grans clubs europeus en gastar-se 222 milions en Neymar i 180 en Mbappe, torna a estar amenaçat d’una forta sanció, que afectaria el mercat en la 2019-2020. Els càlculs apunten que les pèrdues estarien al voltant dels 100 milions, enlloc dels 27 admesos, camuflats gràcies al dopatge financer. Si se’ls declara culpables haurien de traspassar més jugadors i només els quedaria el TAS per apel·lar. Cal recordar que el Milan acaba de ser sancionat pel mateix motiu amb dos anys sense participar a Europa i una multa de 30 milions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)