1a divisió

Serie A

L’impuls final

La Juve ja somia l’arribada de Cristiano al Piemont com l’ingredient definitiu per assaltar la Champions i completar una dècada prodigiosa

La Juve espera que l’operació es pugui desencallar dimarts, quan hi ha junta del Madrid

El de la Juve ha estat un trajecte exprés des de la foscor de la segona divisió al monopoli absolut del territori italià. En tan sols 12 anys, la vecchia signora s’ha empassat el glop més amarg de la seva història i ha demostrat una capacitat per reconduir la seva existència que no ha trobat obstacles dins de les fronteres de la bota. Didier Deschamps la va retornar al seu lloc, Antonio Conte la va revolucionar amb la seva rígida metodologia i Massimiliano Allegri ha estat capaç de consolidar-la amb la seva mescla de criteri tàctic i mà esquerra per mantenir-se en el càrrec. Des del seu retorn a la Serie A, el club bianconero ha estat capaç d’adaptar-se als temps i impulsar un projecte sostenible, en què ha resistit a la pèrdua d’emblemes com Pirlo, Tévez o Arturo Vidal i en què sobretot ha estat capaç d’alimentar la seva fam disminuint la del rival directe, fitxant futbolistes de la seva immediata competència com Miralem Pjanic (Roma) i Gonzalo Higuaín (Nàpols).

La seva glòria local, però, incloent-hi les cinc lligues d’una tacada que suma l’equip, rècord històric, no ha tingut la seva correlació a Europa, on tota la seva autoritat ha acabat quedant-se a les portes del metall, amb dues finals perdudes en quatre anys i topant en les dues últimes temporades contra el rigor de Cristiano Ronaldo, autor d’un doblet en la final de fa dues temporades a Cardiff i botxí bianconero en la passada eliminatòria de vuitens de final amb un penal que es va clavar al cor de Gigi Buffon, en el seu darrer partit europeu amb el club torinès. La Juve s’ha begut tot el marge de millora en poc temps i amb l’orelluda com a únic repte per afusellar, el club sent que ha arribat l’hora i, tal com ha fet en el seu cercle més proper, arrabassar al rival directe la seva gran estrella. I per fer-ho, per arrossegar Cristiano Ronaldo al Piemont, haurà de superar per primera vegada la barrera dels 100 milions d’euros en un fitxatge. Es va quedar a prop fa no gaire quan va incorporar Higuaín (91), i en les pròximes hores espera fer-ho amb l’astre de Madeira. La vecchia signora ho té tot pactat amb Jorge Mendes per fer-ho realitat, i ara l’operació només està pendent que el president blanc, Florentino Pérez, compleixi la paraula que va donar al representant portuguès el passat gener i l’alliberi per 100 milions d’euros. El club blanc té convocada una junta directiva dimarts vinent, just el dia que la Juve espera que es pugui desencallar una operació que li ha de permetre desafiar un malefici que diu que ha perdut set de les nou finals de Champions que ha disputat.

100
milions d’euros
pretén pagar la Juve per l’astre portuguès, encara que a Itàlia entenen que podria acabar pagant una xifra superior. El Madrid en va pagar fa 9 anys 94 milions al Manchester United.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)