Internacional

Premier League

L’enigma Conte

El Chelsea va iniciar la pretemporada sota la direcció del tècnic italià, que semblava sentenciat al final de la campanya passada

El club londinenc, que ha negociat amb Maurizio Sarri durant l’estiu, va oferir imatges de la sessió d’entrenament i en cap d’elles apareixia el preparador

“Com ja sabeu, tinc contracte i estic compromès amb el club.” Així va acomiadar Antonio Conte la temporada passada. El seu Chelsea acabava de conquerir la FA Cup, un títol que tot feia indicar que no seria suficient per mantenir el seu càrrec, i el seu futur aleshores era una incògnita. Cinquanta dies després, però, la situació no s’ha aclarit en absolut, i no només això, sinó que s’ha enrevessat més. Aquest cap de setmana el conjunt londinenc va tornar a la feina –els futbolistes que no han disputat la copa del món– amb el mateix entrenador, Conte. L’italià, que després de tot continua sent el tècnic dels blues, es va presentar a Cobham, la ciutat esportiva del Chelsea, encara que el club no va oferir imatges seves. L’entitat va anunciar mitjançant els seus canals oficials el retorn a l’activitat dels seus jugadors no mundialistes amb imatges d’homes com ara David Luiz, Cesc Fàbregas, Morata, Pedro, Drinkwater i Marcos Alonso en acció, però en cap d’elles apareixia Conte.

La continuïtat del preparador, amb contracte fins al juny del 2019, segueix sent un enigma. El Chelsea ni l’ha acomiadat ni l’ha ratificat, però d’acord amb el que s’explica des d’Anglaterra l’entitat londinenca, propietat de Roman Abrahamovich, no preveu en principi que dirigeixi l’equip aquesta propera campanya i el principal problema per acomiadar-lo són els 10 milions d’euros amb què s’hauria d’indemnitzar. De fet, el club blue ja té el relleu en el punt de mira, Maurizio Sarri, amb el qual ha negociat, sense èxit, durant les últimes setmanes. El context en aquest sentit, però, també és rocambolesc: Sarri pertany al Nàpols, però no té cadira a la banqueta, ja que el club partenopeu ha presentat el seu nou entrenador, Carlo Ancelotti, i Sarri ha d’esperar que el president del club napolità, Aurelio De Laurentiis, que reclama una compensació per la seva marxa, i el Chelsea es posin d’acord.

Mentrestant, Conte, protagonista del brillantíssim títol de Premier League assolit el 2017 en el seu primer curs a la banqueta dels londinencs, i assenyalat en el següent –el passat– per la mala marxa d’un conjunt que no disputarà aquest curs la Champions League perquè va acabar cinquè a la lliga, es manté, de moment, al capdavant de la nau. El desenllaç, l’un o l’altre, serà imminent, ja que el conjunt anglès ha de ser a Austràlia en menys de dues setmanes, on farà una gira en la qual disputarà el primer partit el dia 23, i, d’altra banda, la Premier arrenca d’aquí a un mes.

Les dades
Posició
en què va finalitzar el Chelsea la Premier League la temporada passada i per la qual cosa no pot disputar aquesta edició de la Champions League.
2
Títols
que ha guanyat Conte en les dues temporades que porta entrenant el Chelsea. Sota les seves ordres, el conjunt londinenc ha aixecat una Premier League (16/17) i una FA Cup (17/18).
2019
Any
en què finalitza el contracte del preparador italià amb l’entitat ‘blue’. Per acomiadar-lo, el Chelsea hauria d’indemnitzar-lo amb 10 milions d’euros.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)