Internacional

Luis Enrique torna a l’acció

Nou seleccionador espanyol. L’extècnic blaugrana torna a la primera línia del futbol acceptant el repte de regenerar ‘la roja’. El vincle contractual s’estendrà fins al 2020, amb l’Eurocopa com a fita

Després de prendre’s un any sabàtic, Luis Enrique torna a la primera línia del futbol, ara com a nou seleccionador d’Espanya. Així ho va anunciar ahir el president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, en la compareixença posterior a la junta directiva de l’entitat, en què el que va ser tècnic blaugrana del 2014 al 2017 va ser escollit “per unanimitat”. De la mateixa manera, té el suport de José Francisco Molina, que ahir també va ser anunciat com a nou director esportiu de la RFEF. L’asturià signarà per dos anys, amb l’Eurocopa del 2020 com a fita, i l’acompanyaran els seus ajudants habituals, Robert Moreno (assistent) i Rafel Pol (preparador físic). La primera roda de premsa com a preparador espanyol està prevista per a la setmana que ve.

“Un cop Hierro ja m’havia comunicat que marxava i havia parlat amb Molina per començar a treballar en aquesta línia, vaig contactar la setmana passada amb Luis Enrique i va ser relativament fàcil arribar a un acord, perquè ell volia ser seleccionador espanyol”, va explicar Rubiales durant la roda de premsa. Unes paraules que coincideixen amb les que el mateix entrenador havia expressat amb relació a la possibilitat de dirigir algun dia el combinat espanyol. L’última vegada va ser en una entrevista al canal de YouTube del ciclista Ibon Zugasti difosa l’abril passat: “La selecció espanyola seria molt engrescadora”, va dir.

Aquesta opció ara es fa realitat amb el nomenament d’ahir, just quan es complien 24 anys del moment en què Luis Enrique va protagonitzar una de les imatges més recordades de la història de la selecció espanyola: el cop de colze de l’italià Mauro Tassotti que va deixar l’asturià sagnant pel nas i enfurismat amb l’àrbitre per no haver apreciat l’acció. Aquell dia l’equip que llavors dirigia Javier Clemente va perdre i va dir adeu del mundial dels Estats Units 1994.

Durant els últims mesos, el nom de Luis Enrique havia sonat com a futurible en banquetes de clubs de primer nivell com ara el Chelsea. En aquest sentit, Rubiales va valorar que el tècnic asturià s’hagi decantat pel projecte de la roja: “Ha tingut ofertes tremendament importants; econòmicament era impossible que nosaltres arribéssim als seus números. Ha mostrat molta predisposició; si no, hauria estat impossible. Volia ser seleccionador i liderar els pròxims dos anys. Esperem que ho faci amb el màxim èxit possible.” El president de la RFEF va revelar que no s’havia parlat amb cap altre possible candidat per ocupar el càrrec de seleccionador i, pel que fa al contracte, no s’ha estipulat cap clàusula de rescissió. “Entenem que si qualsevol seleccionador vol sortir, necessita parlar amb nosaltres. I si establim una clàusula de rescissió, això ho impedeix. Però tant ell com nosaltres sí que tenim una clàusula de penalització en cas de ruptura de contracte, que és bastant habitual”, va argumentar.

“Es busca un entrenador d’èxit, que és el que necessita la selecció. També que sigui un entrenador modern. Crec que no cal variar gaire l’estil de joc que hi ha aquí, però sí que cal aportar-hi petites modificacions”, va comentar Molina abans que s’anunciés que Luis Enrique era l’escollit. En aquest sentit, la profitosa experiència de l’asturià durant les tres temporades que va ocupar la banqueta del Barça –va guanyar nou títols–, així com la seva forta personalitat, destaquen com els principals avals de cara a regenerar un combinat espanyol que ha decebut en el mundial de Rússia, condicionat per l’abrupta sortida de Julen Lopetegui un cop es va anunciar el seu fitxatge pel Madrid. La retirada d’Andrés Iniesta marca un canvi de cicle que Luis Enrique haurà de gestionar. Un repte que té cert paral·lelisme amb el moment en què va aterrar al Barça per rellevar Martino.

LES FRASES

Va ser relativament fàcil arribar a un acord amb Luis Enrique, ja que ell volia ser seleccionador espanyol

DECISIÓ

La junta de la RFEF el va escollir per unanimitat i no es va parlar amb cap altre candidat

MOLINA

Ha mostrat molta predisposició, perquè ha tingut ofertes tremendament importants
Luis Rubiales
president de la RFEF
L’exporter va ser nomenat nou director esportiu de l’entitat federativa

Debut contra Anglaterra

Els primers compromisos de Luis Enrique al capdavant del combinat espanyol coincideixen amb la disputa de la lliga de les nacions, un nou torneig que pretén fer més atractiva la fase de classificació per a l’Eurocopa del 2020. La roja s’estrenarà el dissabte 8 de setembre contra Anglaterra a Wembley, mentre que l’11 de setembre s’enfrontarà amb Croàcia a Elx.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)