Internacional

Ligue 1

Com un nen petit

Gianluigi Buffon fa la posada en escena com a nou propietari de la porteria del PSG. “Ningú m’ha promès la titularitat”, assegura

Als 40 anys, el sentinella, a qui només li falta la Champions per aixecar, es mostra il·lusionat. “Arribo amb l’entusiasme d’un nen”, diu

“El carnet d’identitat diu una cosa, però el que importa és com et sents.” Als 40 anys, Gianluigi Buffon (Carrara, Itàlia, 1978) no s’atura: “Estic molt motivat. Sento una energia particular, potser és l’ambient de París, la seva màgia, pels aficionats o pels dirigents, que s’han esforçat perquè vingui. Arribo amb l’entusiasme d’un nen”, va reconèixer ahir en la seva presentació com a nou futbolista del PSG, amb el qual va signar per una temporada amb opció a una altra després d’acabar contracte –i una era– amb la Juventus. Al costat del president, Nasser al-Khelaifi, Gigi va fer la seva posada en escena com el nou sentinella de l’equip. “Comença una bella història”, va assegurar el dirigent, admirat davant la figura del que és una llegenda. “És un plaer presentar un gran porter, un gran líder, al camp i a fora. Té molta experiència, és campió del món i ha escollit el PSG per continuar guanyant títols”, hi va afegir Al-Khelaifi.

La sorpresa va envair el planeta futbolístic quan es va anunciar el fitxatge de Buffon per un club com el PSG, capdavanter, que aspira a tot i demana la màxima exigència, però és que el veterà porter necessita continuar competint, estima el seu ofici. “No sé quan em retiraré. No em faig aquesta pregunta perquè em genera coses negatives. Vull jugar fins que el meu cos ja no aguanti; el dia que no em vegi capaç ho deixaré”, va explicar l’italià, que continua marcant-se reptes. “Tinc 40 anys, però estic en un excel·lent estat físic i mental. Vinc a demostrar que soc un gran porter i a contribuir que el PSG millori a la gespa i tingui les màximes ambicions”, hi va afegir. Tot i això, al club francès tampoc es trobarà la catifa vermella cap a la porteria. Si bé és cert que tant Alphonse Areola com Kevin Trapp no han aconseguit la condició d’indiscutibles en els seus anys al club, també ho és que són porters de nivell, tots dos mundialistes, amb França i Alemanya, respectivament, i s’haurà de veure com gestiona la situació el nou tècnic, Thomas Tuchel. “Ningú m’ha promès la titularitat. Tota la meva carrera he treballat per guanyar-me el lloc i continuaré fent-ho per ser el número 1”, va aclarir el porter, que per primera vegada surt del seu país, després de sis temporades al Parma i 17 a la Juventus. Al veterà futbolista, que ho ha aconseguit ja gairebé tot en el món del futbol –ha aixecat 23 títols, entre altres el mundial–, li falta la Champions League, una fita que intentarà aconseguir ara de parisenc. Tot i això, el seu debut en la competició continental haurà d’esperar, ja que ha de complir una sanció de tres partits per l’expulsió en la tornada dels quarts de final de la passada edició al Santiago Bernabéu contra el Madrid després del controvertit penal a Lucas Vázquez. Aquell dia semblava que s’acabava la lliga de campions per a Buffon, però no.

Les dades
23
títols
acumula Buffon en la seva carrera, entre els quals destaca la copa del món amb Itàlia (2006). Amb el Parma en va guanyar tres (una supercopa, una copa i una copa de la UEFA), i amb la Juve 19 (un cop la Serie B, nou la Serie A, quatre copes i cinc supercopes).
1
curs
de contracte ha signat el porter de Carrara amb el París Saint-Germain, amb la possibilitat d’un altre d’opcional.
3
partits
de sanció haurà de complir en la Champions per l’expulsió en la tornada dels quarts de final de la passada edició al Santiago Bernabéu contra el Madrid després del controvertit penal a Lucas Vázquez.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)