1a divisió

Dèficit golejador en augment

1a divisió. Amb un any, el Madrid ha perdut producció ofensiva a causa de les vendes de Morata, James i Mariano (36 gols entre els tres), primer, i ara amb la marxa de Ronaldo (44 gols). En total, 80 dianes

“Centrant-nos en el treball d’entrenador, tinc una plantilla molt bona, al marge del que passi i que hi haurà matisos i situacions que s’aniran solucionant en les pròximes setmanes. Hi haurà una plantilla boníssima i preparada per afrontar tots els reptes amb les màximes garanties”, reblava Julen Lopetegui als mitjans oficials del club coincidint amb l’inici de la pretemporada del Real Madrid. Un discurs carregat d’ambició però que també deixa entreveure la necessitat de reforçar-se en un mercat d’estiu atípic per a l’entitat presidida per un Florentino Pérez a qui s’amuntega la feina damunt de la taula.

La dimissió sobtada de Zidane, la polèmica generada amb l’arribada de Lopetegui, l’adeu de Guti i finalment la sortida de Cristiano Ronaldo han dibuixat un escenari inimaginable al final del curs. No tindrà, doncs, una papereta fàcil Lopetegui, aterrant en un club que viu la segona millor etapa de la seva història i que ara afrontarà un nou any sense la seva figura més important en l’última dècada.

El traspàs de l’astre de Madeira a la Juventus, a banda de deixar un buit de dimensions encara desconegudes, engreixa una tendència que s’ha anat reproduint en l’últim any natural. Les vendes de Mariano (5 gols), James (11) i especialment Morata (segon màxim realitzador de la plantilla darrere de Ronaldo fa dues temporades amb 20 gols) van accentuar l’enorme dependència de l’equip entorn a la figura de Ronaldo. Un hàndicap que, unit a l’escassa aportació golejadora mostrada per Benzema i Bale –les dues altres peces titulars de l’atac madridista–, va provocar que l’absència per sanció del portuguès en els primers partits de lliga allunyés ben aviat el Madrid de la lluita pel torneig de la regularitat. Màxim golejador de la història del club després de convertir 450 gols en 438 partits vestint la samarreta blanca al llarg de nou anys, el darrer curs va palesar la necessitat del Madrid de fitxar un ariet de primer nivell.

Un dèficit accentuat exponencialment amb la seva marxa. I és que, a les 36 dianes assolides entre els esmentats Morats, James i Mariano ara fa dues temporades, ara cal sumar-hi els 44 gols aconseguits per Ronaldo. En total, doncs, el Madrid ha traspassat en l’últim any una producció ofensiva que s’eleva fins als 80 gols. Donant per fet que trobar un futbolista amb els registres golejadors de Ronaldo serà una missió impossible, l’entitat presidida per Florentino Pérez es veurà obligada a buscar un reforç de garanties a la recerca d’un gol cada cop més allunyat del Bernabéu.

DEPENDÈNCIA

Les vendes i l’escassa aportació golejadora de Benzema i Bale l’han accentuat

Courtois i Hazard, més a prop

Arrancada la pretemporada amb tres cares noves, les dels joves Vinicius Jr. i Lunin, a més d’Odriozola, que serà presentat aquest migdia, el Madrid comença a accelerar l’operació per incorporar Thibaut Courtois i Eden Hazard. Així, sempre segons l’emissora francesa RMC, el club blanc estaria molt a prop de tancar els fitxatges dels dos futbolistes belgues del Chelsea. L’operació per Courtois sembla a hores d’ara la més avançada, ja que s’hauria acordat el traspàs per 35 milions d’euros i un contracte per als pròxims quatre anys. Pel que fa a Hazard, hi hauria un acord verbal amb la direcció esportiva. En aquest cas, però, faltaria l’acord entre clubs en un traspàs pel qual el Madrid haurà de gratar-se la butxaca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)