Més futbol

L’escenari de Rubiales

Futbol. Avalat per Infantino i Ceferin, sota la lupa de Tebas i amb la denúncia que l’acusa d’haver intentat pagar una reforma amb diners de l’AFE de fons, el president de la FEF va fer front a la seva primera assemblea

Des que es va convertir en president de la Federació Espanyola de Futbol (FEF) fa poc més de dos mesos, Luis Rubiales no ha sortit del focus. La crisi premundialista que va acabar amb el comiat de Julen Lopetegui, enfrontaments públics amb el president del Sevilla, José Castro, crítiques per haver apostat per l’exblaugrana Luis Enrique i l’agror recurrent de Javier Tebas –“no està capacitat per dirigir la FEF”, va arribar a dir el president de la Lliga–, són algunes de les qüestions contra les quals ha hagut de batallar Rubiales en el poc temps que fa que ocupa el càrrec. I ahir, a l’assemblea general de l’ens futbolístic estatal, la seva primera assemblea com a president, va fer front a una altra qüestió que va transcendir dilluns: un jutjat de València l’està investigant per un presumpte delicte d’administració deslleial perquè, suposadament, va intentar pagar el 2015 una reforma de casa seva de 120.000 euros amb diners de l’associació de futbolistes (AFE), que aleshores ell presidia.

“El meu camí és el de la veritat i el del treball, la resta m’és indiferent”, va assegurar el dirigent al final de l’acte dut a terme a Las Rozas qüestionat pels mitjans. “No entro en falsedats. Aviat hi haurà resolucions judicials i ho veurem”, va indicar Rubiales, que al mateix temps es va referir a l’AFE, òrgan que també va desmentir l’acusació. “Soc aquí per treballar pel futbol i cadascú ha de respondre de les seves pròpies accions. Estic satisfet amb el comportament que he tingut sempre en la meva vida”, va afirmar.

En l’assemblea i en un fet sense precedents, hi van assistir Gianni Infantino, president de la FIFA, i Aleksander Ceferin, president de la UEFA, que van fer costat a Rubiales. El suport que li van oferir no només va ser presencial ja que tots dos mandataris van donar suport a “les decisions” preses pel president de la FEF, i Infantino, fins i tot, va especificar, referint-se a un dels afers que més cua han portat, el cas Lopetegui –que va desembocar amb Rubiales despatxant l’entrenador guipuscoà, després que dos dies abans de l’inici de la copa del món se sabés que fitxava pel Real Madrid–: “Les decisions que Rubiales i la seva junta van prendre durant el mundial van ser correctes.” “Evidentment, quan es prenen decisions hi ha crítiques, algunes de les quals –que he pogut llegir després de l’eliminació d’Espanya al mundial– són, amb tots els meus respectes, increïbles”, hi va afegir. “Espanya va ser eliminada per mala sort en els penals, Croàcia va arribar a la final amb dues tandes de penals... Si Espanya hagués guanyat als penals i hagués arribat a la final, tothom hauria dit «fantàstic Luis, molt bé les decisions, perfecte», però perds per mala sort i hi ha crítiques”, va dir Infantino. “Amb aquesta actitud i mentalitat, estic segur que la FEF arribarà molt lluny”, va concloure el dirigent suís. D’altra banda, Ceferin, president de la UEFA i més proper als clubs que Infantino, va ser menys explícit, però també va lloar la figura del nou president: “No tinc cap dubte del seu coneixement futbolístic, dels seus principis i que complirà les seves obligacions. Rubiales ha hagut de prendre decisions radicals que a vegades no s’entenen però són necessàries.”

En l’acte no hi va haver sobresalts. L’assemblea va aprovar els comptes del 2017 i el pressupost del 2018 sense oposició, i també va aprovar el sou de Rubiales: 160.000 euros bruts anuals i un pagament variable condicionat als ingressos de patrocinis, consistent en el 0,6% d’aquests ingressos.

La final de copa ja fa parlar

Encara falten uns deu mesos perquè es disputi la final de copa, però la data ja genera conflicte. La FEF va aprovar ahir que es disputi el 25 de maig, però la Lliga no hi està d’acord i vol que sigui a l’abril. Serà el CSD qui decidirà. “Parlem del 20 o 27 com a forma alternativa per optimitzar la setmana, els valors audiovisuals i demostrar que som una indústria moderna”, va asseverar Tebas, assistent a l’assemblea i sempre aspre amb Rubiales. “Tenim discrepàncies en assumptes importants, com ja s’està veient, però en el que ens podem posar d’acord, per què no ho hem de fer?”, va concloure.

LES FRASES

El meu camí és el de la veritat i el del treball. Estic satisfet amb el comportament que he tingut sempre en la meva vida
160
mil euros
bruts cobrarà Luis Rubiales cada any com a president de la FEF després que l’assemblea li aprovés el sou

EL CAS LOPETEGUI

El president de la FIFA, Gianni Infantino, va donar suport a la decisió presa per Rubiales
No entro en falsedats. Aviat hi haurà resolucions judicials i ho veurem
Luis Rubiales
PRESIDENT DE LA FEF
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)