Internacional

Convèncer Mourinho

Premier. Luke Shaw, blanc de les crítiques del tècnic portuguès durant el curs passat i relegat a un paper residual, aspira, amb tot just 23 anys, a enlairar la seva carrera, estancada des d’una greu lesió a la cama

Fa només quatre anys que Luke Shaw era un dels futbolistes més prometedors d’Anglaterra. El lateral esquerre, internacional, tenia només 19 anys quan s’havia confirmat com un dels millors en la seva posició en la Premier League, al Southampton, a les ordres de Mauricio Pochettino, i el Manchester United, a la recerca d’un relleu per a Patrice Evra, no va dubtar-ho. 37,5 milions d’euros –una picossada important en aquell moment– van pagar els red devils, dirigits aleshores per Louis van Gaal, per aconseguir els serveis d’un Shaw que en quatre temporades no ha aconseguit encara respondre a les expectatives. Després d’un primer curs de presa de contacte, en el segon va tenir una greu lesió, fractura de tíbia i peroné a la cama dreta, que va comportar una aturada important en la seva carrera. La lesió va ser el setembre del 2015 i, des d’aleshores, només ha disputat 22 partits de Premier League, ja sota les ordres de José Mourinho.

Amb el preparador lusità li ha faltat continuïtat, en part per les lesions que l’han continuat martiritzant i pel baix rendiment ofert quan ha tingut oportunitat, i també connexió. I és que Shaw és un futbolista que Mourinho té en el punt de mira recurrentment i al qual ha criticat públicament en diverses ocasions. “He notat que em demanava «mister, treu-me del camp»”, va dir Mou després d’un partit de FA Cup en què va canviar-lo al descans. “Cada vegada que arribaven per la seva banda, la jugada acabava en centrada o perill”, va assegurar. Fins i tot, en dies de bones actuacions, li ha deixat un encàrrec. “Ha jugat bé, però ha estat el seu cos amb el meu cervell. Estava davant seu, però he hagut de prendre cada decisió per ell. La comunicació ha estat possible perquè estàvem molt a prop però jo he hagut de pensar per ell: quan s’havia de tancar, quan s’havia d’obrir, quan havia de pressionar..., ja té prou edat per entendre millor el joc”, va carregar el preparador.

Tot i això, Shaw, de només 23 anys, comença el curs amb energies renovades i amb esperances de fer-se un lloc a l’equip. “Vull demostrar-li que puc estar en el seu equip, vull ser el primer en la seva llista. És el meu moment”, va expressar Shaw abans de posar el rumb cap als Estats Units, on el United està de gira. El defensa, a més, va revelar que durant les vacances havia rebut un missatge de Mourinho. “Va ser una alenada d’aire fresc quan em va escriure, no ho esperava”, va asseverar. “Vaig parlar amb ell i va ser molt positiu, em va donar confiança per a la temporada”, va manifestar Shaw, que també va defensar-se de les veus que l’acusen de pesar massa. “La gent pot dir que estic gras, però conec el meu cos. Sempre semblo més gran perquè soc gran, tinc un cos com el de Rooney”, va justificar el lateral, que treballa per convèncer Mourinho.

LES FRASES

Durant les vacances vaig parlar amb Mourinho i va ser molt positiu, em va donar confiança per a la temporada que comença

LA DADA

Vull demostrar-li que puc estar en el seu equip, vull ser el primer en la seva llista
Luke Shaw
FUTBOLISTA DEL MANCH. UNITED
22
partits
de Premier League ha disputat Shaw en les últimes dues temporades amb José Mourinho; 11 en cadascuna.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)