Internacional

Bundesliga

La quadratura del cercle

Als gairebé 40 anys, Claudio Pizarro enceta la seva quarta etapa al Werder Bremen, el seu primer equip a Europa, en el qual es retirarà

L’ariet peruà adverteix que no torna només per transmetre experiència als joves: “He tornat per marcar gols”, assegura

Els camins de Claudio Pizarro (Callao, Perú, 1978) i del Werder Bremen tornen a ajuntar-se. El veterà ariet, que el proper mes d’octubre farà 40 anys, torna al club alemany ja per retirar-se en la que serà la quarta etapa del Bombardero a Bremen. “Estic encantat de tenir l’oportunitat de tornar a formar part d’aquest equip i de poder penjar les botes allà on va començar tot a Europa”, va explicar el davanter.

I és que el Werder Bremen és el club que va anar-lo a buscar a l’Alianza Lima, ara fa dues dècades, al 1999, quan tenia 20 anys, i va fer-li el seu primer contracte en el Vell Continent, on ha fet carrera, bàsicament a Alemanya. Al Werder Bremen (1999-2001), doncs, va despuntar i el Bayern, recol·lector d’allò que triomfa a la Bundesliga, no va trigar a reclutar-lo. De Baviera (2001-2007) va anar al Chelsea (2007-2008), però a la Premier no va funcionar i va tornar a Bremen (2008-2012) on va enlairar-se de nou i va repetir fitxant pel Bayern (2012-2015). Finalment va tornar al Werder Bremen (2015-2017), per tercera vegada, abans de fitxar pel Colònia la temporada passada (2017/18) i ara, amb aquest nou retorn, completa la quadratura del cercle.

El fitxatge ha aixecat expectació i il·lusió en un sector de la parròquia verd-i-blanca, pel fet de tractar-se d’una llegenda, però també escepticisme, per l’edat i pel rendiment ofert pel futbolista en les dues últimes campanyes, en les quals només ha marcat dues dianes a la Bundesliga. “Claudio no aturarà el progrés dels joves. És aquí per, amb la seva capacitat i personalitat, empènyer-los i ajudar-los a pujar de nivell”, va expressar el president de l’entitat, Frank Baumann, que és exjugador del club i, de fet, va ser company de Pizarro. “Portar-lo té tot el sentit. Sap que no serà titular però aportarà un impacte important en el vestidor, amb la seva energia positiva, la seva convicció i la seva fam”, va justificar en la mateixa línia Florian Kohfeldt, l’entrenador, que és quatre anys més jove que l’ariet peruà.

El rol del davanter en l’equip està definit, però Piza, màxim artiller estranger de la Bundesliga amb 192 dianes, no es conforma i es mostra ambiciós. “Tinc ganes de començar, de transmetre la meva experiència, però no vull ocultar que he tornat per marcar gols”, va manifestar el futbolista. “Si està en forma i no té lesions, estic segur que ens podrà ajudar en moments crítics sobre la gespa. Del seu talent no se’n dubta i afegeix, a més, coses que no tenim al nostre atac. Tindrà els seus moments durant la temporada”, va explicar Kohfeldt. Per novena campanya, en quatre etapes diferents, Pizarro i Werder Bremen tornen a anar junts.

Les dades
4
dorsal
que lluirà aquesta temporada. En les anteriors etapes al club verd-i-blanc va portar primer el 10, després el 24 i finalment el 14.
192
dianes
ha marcat l’ariet en la Bundesliga, una xifra que el situa com a màxim golejador històric de la competició.
1
títol
ha guanyat el peruà amb el Werder Bremen, la copa (2009). Amb el Bayern ha aixecat sis lligues, sis copes, una Champions League dos mundials de clubs i una supercopa d’Europa.
104
gols
ha marcat el davanter amb el Werder Bremen en 206 partits disputats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)