Internacional

Agüero arrenca amb gana

Community Shield. Un doblet de l’argentí dona la supercopa al Manchester City contra un Chelsea de bones intencions, que comença a ensenyar la mà de Sarri, però un punt indolent

chelsea 0 manCH. city 2

CHELSEA:Caballero, Azpilicueta, Rüdiger, David Luiz, Marcos Alonso, Jorginho, Barkley, Cesc Fàbregas (Drinkwater, 60’), Pedro Rodríguez (Moses, 79’), Hudson-Odoi (Willian, 59’) i Morata (Tammy Abraham, 69’).MANCHESTER CITY:Bravo, Walker, Stones (Claudio Gomes, 95’), Laporte (Otamendi, 87’), Mendy, Fernandinho, Foden (Brahim Díaz, 76’), Bernardo Silva, Mahrez (Gabriel Jesus, 68’), Leroy Sané (Gündogan, 46’) i Agüero (Kompany, 80’).GOLS:0-1 (13’) Agüero. 0-2 (58’) Agüero.ÀRBITRE:Jonathan Moss. Sense targetes.

Sobre la gespa de Wembley encara preval la paraula de Guardiola. En el primer duel d’amants d’una mateixa idea, el de Santpedor es va imposar a Maurizio Sarri. El Manchester City, amb absents il·lustres però més assentat sobre el mètode del català, va acabar doblegant en la Community Shield un Chelsea que, després de poques setmanes sota la mirada del tècnic italià, ja comença a desprendre l’aroma esperada, la d’un equip que es nega a deixar-se sotmetre, amb un decàleg totalment reformat de l’era Antonio Conte, però a qui encara li queda camí per completar el seu trajecte.

Sustentat per un mig del camp força més propositiu que la temporada passada, amb Fàbregas i Barkley escortant el nouvingut Jorginho, per qui el City també ha sospirat aquest estiu, el Chelsea va ensenyar la seva nova pell sortint des del darrere. Intentant avançar de manera esglaonada, quasi va igualar en passades el seu rival (525 passades per 582 de l’equip de Guardiola), però va estar lluny de generar el cabal ofensiu que sí que va acumular el City, que una vegada més va tenir en El Kun Agüero el seu millor estilet. Després d’un estiu amarg, en què va naufragar a Rússia amb l’Argentina, el punta argentí va tornar a la calma del futbol anglès per seguir fent història. Rodejat per un bon grapat de jugadors del Chelsea, però amb espai suficient per veure el forat, l’ariet format a l’Independiente va aprofitar una passada entre línies de Phil Foden per batre per baix el seu compatriota Caballero i apuntar-se la seva diana número 200 vestit de blau cel.

I ja ben avançada la tarda londinenca, amb un Chelsea que havia perdut bona part del seu posat, incapaç de jugar junt i concedint algunes pèrdues, novament l’argentí va aprofitar una transició de Bernardo Silva, que va iniciar el partit com a interior, per duplicar l’avantatge dels de Manchester i assegurar un títol, el tercer de Guardiola a Anglaterra, que mai va córrer perill davant la indolència d’un Chelsea que només va fer suar Claudio Bravo en el tram final, amb una doble ocasió d’Abraham i Moses.

Generació 2000

Sense Eden Hazard ni De Bruyne, encara en repòs després del seu bon mundial, la Community Shield va donar ales a dos dels grans projectes que s’estan cuinant al futbol anglès. Un per cada banda. Phil Foden per al City i Callum Hudson-Odoi per al Chelsea. Companys en la selecció anglesa sub-17 campiona del món a l’Índia, ahir van ser rivals i van palesar que poden gaudir de confiança en una Premier League que no sol obrir la porta als joves.

Hudson-Odoi, que ja va gaudir d’alguna estona de futbol el curs passat amb Conte, va ser efervescent en la primera part, ensenyant-se escorat a l’esquerra i sent l’ullal d’un Chelsea un punt desdentat. Més integrat en el joc i en la dinàmica de Guardiola, Foden va tornar a exhibir una silueta estimulant, capaç de jugar amb naturalitat, de filtrar la passada per al primer gol d’Agüero i, encara que tenint alguna pèrdua, d’exhibir la desimboltura que sempre enamora al tècnic de Santpedor. “Foden pot estar amb nosaltres perfectament a la Premier League. És molt bo per a nosaltres”, va anticipar el català, que enceta la seva tercera campanya a Anglaterra trepitjant fort.

FRASES

És emocionant ser aquí. Havia imaginat començar amb una victòria, però la resta és com esperava
Mauricio Sarri
ENTRENADOR DEL CHELSEA

OLFACTE

Foden és bo per a nosaltres, té un any més d’experiència i està preparat per jugar a la Premier
Pep Guardiola
ENTRENADOR DEL MANCHESTER CITY
201
Gols
que suma El Kun Agüero des que va signar pel Manchester City, l’estiu del 2011
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)