Internacional

Greixant la maquinària

Premier League. El City de Guardiola s’estrena en la competició amb un triomf convincent (0-2) a l’Emirates en el debut oficial de l’Arsenal d’Emery

Un cert aire de nostàlgia i agraïment va inundar irremeiablement, ahir, la graderia de l’Emirates Stadium. Sense la presència d’Arsène Wenger a la banqueta per primera vegada des de fa 22 anys, la nova etapa de l’Arsenal d’Emery va engegar amb mal peu el curs contra un City que va iniciar-lo de la mateixa manera que va acabar l’anterior: atropellant el rival. Permanentment a la recerca de l’excel·lència per part de Guardiola, la maquinària de precisió dels citizen gairebé no va oferir símptomes de debilitat a Londres. Dominant les àrees i el joc quasi a pler durant bona part del duel, un City encara a mig gas i sense algun dels seus puntals –David Silva va quedar fora de la llista per precaució i De Bruyne i Sané van començar el partit des de la banqueta– va exhibir a l’Emirates les credencials que van portar-lo, el curs passat, a proclamar-se campió batent rècord rere rècord. Amb el nouvingut Mahrez repetint titularitat acompanyant Agüero i Sterling en el trident d’atac, la superioritat manifesta del City va veure’s ben aviat traduïda en el marcador, quan aquest últim va anar retallant rivals fins a trobar l’espai i fer el 0-1 poc abans del primer quart d’hora de partit. Voluntariós en l’esforç però mancat de profunditat, l’Arsenal –van debutar a l’onze Sokratis i el jove Guendouzi– tan sols va poder mantenir-se en peu sostingut per les intervencions de Cech.

Es manté la tònica

El pas pels vestidors, però, va dibuixar una segona meitat més insípida i de menys futbol, amb un conjunt local que gairebé no va ser capaç d’inquietar la porteria contrària –Lacazette va tenir l’empat en l’única ocasió de què van disposar els gunners– i un City que, amb ben poc, va resoldre el compromís. Bernardo Silva, rebent una bona passada enrere del mateix Sterling, va signar el 0-2 amb un xut ajustat des de la frontal poc després de la represa. Res no canvia, de moment, en la Premier per a un Arsenal amb molts deures per fer i un City molt madur i clar candidat a revalidar el títol.

LA FRASE

La nostra actuació va ser bona, però això només és el primer pas i hem de seguir endavant
Pep Guardiola
entrenador del city
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)