Internacional

Test de realitat

Supercopa d’Europa. El Madrid avalua quin és el punt de partida de l’era Lopetegui contra un Atlético aparentment millorat, amb la continuïtat del bloc i fitxatges per elevar el nivell

Tallinn posa al descobert la petjada de l’estiu, aparentment intensa sobre l’escut del Real Madrid, amable sobre el de l’Atlético. Europa torna a enfrontar la rivalitat, cada cop més acarnissada, dels dos veïns de Madrid, amb els blancs immersos en una inquietant reformulació després d’haver-se quedat sense les dues grans icones del seu projecte: Zidane, gestor incomparable de la calma del Bernabéu, i Ronaldo, màxim golejador de la història d’un club que ara enceta una nova era sota la mirada de Lopetegui. A la vora del Manzanares, en canvi, continuïtat. En un estiu en què el poble colchonero temia pel futur de Griezmann, a la continuïtat del francès s’hi ha afegit una nova remesa de futbolistes per reimpulsar els estímuls de Simeone, amb Rodri com a relleu ideal de Gabi i tant Lemar com Gelson Martins per regenerar el potencial ofensiu d’un projecte que mira amunt i que enguany s’estimula amb la presència de la final de la Champions al Wanda.

Abans, però, la pilota comença a rodar al menut Lilleküla Stadium de Tallin, que amb tan sols 13.000 localitats, observarà la nova cara que fan els vigents campions d’Europa, especialment amb el Madrid envoltat d’incògnites, incapaç de discernir el debat a la porteria entre Keylor Navas i Courtois, amb el futur de Modric rondinant, sense un relleu clar per a Cristiano Ronaldo i esperant quines prestacions pot oferir Vinicius Junior en el seu desembarcament a Europa.

“L’Atlético és un equip que ens portarà al límit, però estem segurs que hi arribarem. Hem fet una bona pretemporada i intentarem optimitzar el que tenim”, va explicar Lopetegui, que a les portes del seu primer partit oficial a la banqueta, i davant la reiteració de preguntes sobre Gareth Bale, va voler emfatitzar especialment en el sentit col·lectiu. “Bale és un futbolista que ens encanta, que s’ha entrenat bé i sentim la seva il·lusió, però és una peça més de l’equip, hem de pensar com a col·lectiu”, va dir el basc, que tampoc va voler desvelar qui ocuparà la porteria: “Ho tinc clar, però ho sabreu demà.”

Després de dues finals europees perdudes, l’Atlético ha aterrat a Tallinn amb l’esperança d’aconseguir la tercera supercopa d’Europa (seria la segona sota la batuta de Simeone) i el tècnic argentí té clar que serà l’inici d’una temporada més exigent que l’anterior. “Ens demanaran en funció de la plantilla que estem confeccionant, i és clar que necessitem millorar el que vam fer el curs passat”, va dir el Cholo, segur que es trobaran un Real Madrid amb idees clares des del principi: “El que han fet en els últims partits ens pot servir de referència, un equip que pressiona molt fort després de la pèrdua i, molt en la línia del que feia Lopetegui amb la selecció espanyola”, va dir l’argentí a les portes d’una batalla que suposa un nou punt de partida a la casa del veí.

LA PRÈVIA

L’Atlético és un rival que ens portarà al límit, però estem preparats. Intentarem optimitzar els recursos que tenim
Julen Lopetegui
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
Necessitem millorar el que vam fer la temporada passada. Ens exigiran en funció a la plantilla que estem conformant
Diego Simeone
Entrenador de l’atlético
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)