Internacional

Capgira la tendència

Dues dianes de Saúl i Koke en la pròrroga donen la supercopa d’Europa a un Atlético que guanya la seva primera final europea contra l’etern rival

Inici i final per oblidar d’un Madrid que té molts deures a fer

REAL MADRID 2 ATLÉTICO 4

ATLÉTICO:Oblak, Juanfran, Savic, Godín, Lucas, Rodrigo (Vitolo, 71’), Koke, Saúl, Lemar (Thomas, 90’), Griezmann (Correa, 57’) i Diego Costa. REAL MADRID:Keylor Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro (Ceballos, 76’), Kroos (Mayoral, 101), Isco (Lucas Vázquez, 83’), Bale, Asensio (Modric, 57’) i Benzema. GOLS:0-1 (1’) Diego Costa. 1-1 (27’) Benzema. 2-1 (63’) Ramos, de penal. 2-2 (79’) Diego Costa. 2-3 (98’) Saúl. 2-4 (104’) Koke.ÀRBITRE:Szymon Marciniak (polonès). Grogues a Marcelo, Ceballos, Asensio, Diego Costa i Correa.

L’Atlético ha virat el discurs. “No em sento menys que ningú”, afirmava Simeone en la prèvia del duel, deixant de banda el rol de víctima habitual des de la seva arribada a la capital. Tota una declaració d’intencions després d’un estiu en què el compromís de l’argentí, unit a la continuïtat de Griezmann i les noves incorporacions s’han traduït en un Atlético més ambiciós que mai i que ahir va reforçar el seu nou discurs amb un triomf incontestable contra l’etern rival que podria significar un canvi de tendència. Sens dubte, l’èxit assolit sobre la gespa del Lilleküla Stadium parla ben a les clares de l’atreviment i la confiança amb què el conjunt colchonero afronta una temporada il·lusionant amb la vista posades en la final de la Champions que es disputarà al seu estadi. Tot al contrari que el Madrid d’un Lopetegui que iniciarà amb mal peu una temporada en què haurà de fer front a la dura càrrega que suposa l’allargada ombra de Zidane i el passat més recent que ha viscut el Madrid amb el francès a la banqueta. Amb el mateix bloc del curs passat més els nouvinguts Lemar i Rodri, un fulgurant inici de partit dels colchoneros va traduir-se en el 0-1 de Diego Costa quan encara no s’havia complert el primer minut de partit. L’hispanobrasiler, indomable com pocs, va aprofitar una mala sortida de Ramos i un posterior desencert de Varane a l’hora de desviar la pilota per internar-se a l’àrea i afusellar Keylor amb una rematada quasi sense angle i al pal curt del porter. L’Atlético olorava sang amb la seva pressió alta però qui va respondre poc després va ser Benzema, caçant una precisa centrada de Bale al segon pal per superar Oblak amb una rematada picada de cap.

Errades clau

Millor i més intens després del pas pels vestidors, l’Atlético rebria una nova estocada després que unes mans innocents de Juanfran acabessin amb una pena màxima transformada per Ramos. Una vegada més, semblava que la història es repetiria en una final europea entre els dos equips de Madrid, però una errada infantil, en aquest cas de Marcelo, va permetre una recuperació de Juanfran que novament Costa s’encarregaria de materialitzar a boca de gol enviant la final a la pròrroga. Imprecisos i erràtics a parts iguals, tots dos conjunts van afrontar la mitja hora restant amb les forces molt justes.

L’Atlético sobrevivia com podia davant un Madrid que albirava l’àrea d’Oblak cada cop amb més perill, fins que una nova errada de Varane en una mala cessió de Ramos va castigar-la Saúl amb una magnífica volea a l’escaire de Keylor. Ja amb el Madrid a la desesperada buscant l’empat que forcés els penals, Koke va resoldre la final amb una rematada ajustada a la frontal. Primera victòria de l’Atlético en una final europea contra el Madrid i tercer títol de Simeone contra l’etern rival.

Barça 5 títols
(1992, 1997, 2009, 2011 i 2015)
Milan 5 títols
(1989, 1990, 1994, 2003 i 2007)
Madrid 4 títols
(2002, 2004, 2016 i 2017)
Liverpool 3 títols
(1977, 2001 i 2005)
Atlético 3 títols
(2010, 2012 i 2018)
Ajax 2 títols
(1973 i 1995)
Anderlecht 2 títols
(1976 i 1978)
València 2 títols
(1980 i 2004)
Juventus 2 títols
(1984 i 1996)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)