Internacional

El sostre creix

Mundial sub-20. Després de l’èxit en l’europeu sub-19, la selecció espanyola continua exhibint la seva bona salut impulsada per set integrants catalanes

El futbol femení creix a una velocitat de vertigen i la selecció espanyola continua demostrant que vol estar a l’avantguarda d’una modalitat que històricament sempre ha tingut més visibilitat als Estats Units.

Després de l’èxit recent del conjunt estatal en l’europeu sub-19, en què impulsada per quatre catalanes la roja es va proclamar campiona a Suïssa, la sub-20 ha agafat el relleu i, amb una presència encara més nombrosa de futbolistes catalanes, ja ha fet història i s’ha plantat per primera vegada en la final d’un torneig que històricament ha estat propietat de tres seleccions: els Estats Units i Alemanya, amb tres títols cadascun, i una Corea del Nord que és la vigent campiona i que té dues estrelles cosides al pit.

Encara que les protagonistes de la semifinal van ser dues mallorquines –Cata Coll, extraordinària portera que va aturar un penal, i la blaugrana Patri Guijarro, golejadora del conjunt dirigit per Pedro López–, les catalanes ocupen un lloc preferencial en l’èxit d’un conjunt que demà intentarà conquerir el mundial contra una selecció japonesa a la qual ja ha derrotat en la fase de grups. Berta Pujadas (Espanyol) i Laia Alexandri, defensa amb molt bons conceptes amb la pilota i que juga a l’Atlético, si bé es va formar al Barça, formen un eix defensiu que compta més partits que gols encaixats (4 en 5). Al mig del camp l’enèrgica Aitana Bonmatí (Barça) ha gaudit d’una plaça constant, fins que va ser expulsada en la semifinal contra l’amfitriona, França, i es perdrà la final, cosa que obligarà Pedro López a buscar una alternativa amb Paula Fernández, migcampista catalana del Màlaga, opositant a un lloc en l’onze titular.

I en el 4-3-3, l’avantguarda també té un clar accent català, amb la presència de Candela Andújar i sobretot de la prometedora Claudia Pina, la jugadora més jove de la plantilla i que, encara que només ha fet un gol en el mundial, disposa d’estadístiques portentoses en categories de base que fan que es perfili com una de les grans jugadores del futur i ja com la punta de llança d’aquesta selecció espanyola que avui aspira a elevar una mica més el seu sostre.

XIFRA

5
catalanes
han estat fixes en les alineacions de Pedro López al llarg del mundial

ABSÈNCIA

Aitana Bonmatí, fixa en els onzes, es perdrà la final de demà per sanció
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)